• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 12:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

рибите ми намаляват

Започната от klarinet, 31.10.2007 16:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

klarinet

Здравейте  имам много странен проблем :( в аквариума гледам една златна, чифт бети, 2 анциструса 6 неонки и 6 гупи само, че от тази сутрин са вече 5 неонки и 5 гупи  :'( моля ви дайте ми съвет - коя от изброените може да е изяла 2 рибки за една нощ :( а едната мъжка гупа вече втори път и отхапват опашката ( мислех си че са калихтите и ги махнах) но.. ето сега остават само Бетите и златната анциструса не ми се вярва :( моля Ви помогнете ( коя риба да махам ) :( уж четох, че Бетите са мирни рибки ама.... явно не са    *SORRY*
50л.

MeTogu

Бетите ама изобщо не са миролюбиви рибки.Но аз имам повече съмнения за златната!Ако е гладна няма да усети 1 неон!
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

mkmarinov

Първо не вярвам да са бетите, не са им толкова големи устите и не съм чувал да нападат по-големи рибки, те ги мързи да гледат  :-D(неонките и гупите не са чак толкова малки), калихтите въобще ги изключвам, за златната риба съм почти сигурен, те ядат каквото им попадне без значение мърда ли или не, лично на мен са ми яли гупи, не бяха пораснали гупите, но пък и не бяха бебета. От тогава мразя златни рибки  :-D. Ако съм в грешка в мнението ми моля за поправка от някой по-компетентен.
Es gibt Menschen, die, wenn sie das Licht am Ende des Tunnels sehen, ein neues Stück Tunnel kaufen.

eventer

Имах неблагоразумието да пусна малки неони в общия и имах загуби от калихта (таракатума). Облизваше се и питаше за още, разбойника >:o.
Нямам бети и златни.
Подводно животновъдство и подводно земеделие

MeTogu

Да но той каза че е махнал торакатумите след като изчезвали опашките следователно не са те.А бетите най-много да натупат рибата.Само златната рибка ако е голяма може да ги е хапнала!
Що не ми я дадеш бе човек?

zambo

Златната не е виновна . Бетите нахапват рибките , те  умират ,  а анциструсите разчистват труповете .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

klarinet

31.10.2007 17:38 #6 Last Edit: 31.10.2007 17:41 by klarinet
съмнявам се в златната... едра е, но не мисля, че е тя мисля да не е бетата до колкото прочетох инфо за тях.... мъжката може и да изяде перката на гупата или да я убие пъ после...  на едната ми мъжка (гупа) опашката и расте за втори път :) някой закуси с нея вече два пъти
50л.

streetspluntep

31.10.2007 19:39 #7 Last Edit: 31.10.2007 19:41 by streetspluntep
Това е доста елементарно.Златните и бетите ти нахапват рибките те умират от раните си ако са сериозни и анциструсите измукват трупа и той се разлага и не остава нищо!!!
Елементарно Уотсън!
Явно не ги храниш колкото трябва...кой знае...
И да ти кажа златните са много големи лакомници,те като свършат със рибките ще започнат и растенията гарантирам (ако не са почнали вече де)

klarinet

изобщо не е от недохранване... храня ги със Сера випан или випагран минимум един път на ден до сега така съм ги гледал, че рибка не ми се е разболявала ( вече 3та година) съмнява ме бетата,защото са в някакъв брачен перид ( до колкото прочетох за тях) женската е станала на едни хоризонтални черти... жалко.. ще трябва да ги махна ( много са красиви) :( ще ги подаря на някое дете да се радва ( ако саму по - големи рибите)
50л.

MeTogu

Ти кажи златната какво ще я правим,че съм и навитак.А и лятото ще е много доволна в езерце към 5 кубика!  :-D

klarinet

Ми аз съм от Ботевград :( а не знам кога ще имам път към София или някъде където можем да се срещнем  за да ти я дам.
50л.

MeTogu

Прати ми я по автобуса.

CellebrO

ееее язък за бетите. според мен златната ти е виновна..аз имах златни и гупите и неоните ми изчезваха много бързо докато в един слънчев ден нямаше нито една гупа или неон  *CRAZY*
а ако ще махаш бетите....можеш да ги пратиш насам...
Beauty is in the eye of the beholder.

zambo

Цитат на: CellebrO - 02.11.2007 18:11
аз имах златни и гупите и неоните ми изчезваха много бързо докато в един слънчев ден нямаше нито една гупа или неон  *CRAZY*

И какво друго плуваше  в аквариума ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

klarinet

Златната е единия виновник със сигурност. Махнах Бетите ( временно) и оставих само златната - финално тази нощ изчезнаха още два неона  :'(  сега съм им разменил местата златната е в другия аквариум - бетите са в общия и ще видя утре сутринта как ще е :) бетите изобщо не ми се махат много са красиви ( много ми харесват) чифт са червени (керемидено)  ще се разбера с методи ( от Русе) ако има начин да му я пратя ще измислим някакъв начин ако не....  *MODERATOR*  канализацията я зове  *SORRY*
50л.