• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.05.2024 20:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Silver shark въпрос за хранене

Започната от Betta fan, 09.10.2008 20:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Betta fan

Здравейте,
предварително се извинявам ако въпроса ми прозвучи малко глупаво, но ако някой е запознат с този вид риби може много да ми помогне. Проблемът е следния - преди няколко дни си купих silver shark 2 броя /защото били стадни, но не знам дали 2 риби правят стадо/. Съжителстват с доста други видове риби - 2 мъжки гупи, 1 хелер, 1 анциструс, 1 скалария, 1 плата в около 60 л. аквариум. Храня ги с люспи Sera vipan. Откакто имам акулите забелязвам, че не могат да се хранят адекватно - другите риби се хранят от повърхността /включително и анциструса/, тези стоят в средния и долния слой на аквариума и като тръгне някоя люспа да пада надолу, те се насочват към нея, но я пропускат! Виждам ги, че отварят уста да се хранят, но някак си не могат да я уловят. Може ли да ми кажете дали това се дължи на стрес, дали им има нещо на рибите, дали е нормално и изобщо - имах преди такава риба тъй като много им се възхищавам, но тя не се държеше по този начин и не знам какво да правя. Ако не се хранят вероятно няма да оцелеят дълго. Благодаря предварително на всички.

Деян

 :-) Трябват ти поне 5 за стадо и то доста маломерно,за другото да ти отговорят по-компетентните.

exorsist

В 60 л дали ще се чустват добре . Как мислиш ?
http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=301&vid=1&vsearch=%silver%20shark%
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена

Betta fan

Да, знам, че не се гледат в 60 л., но това е временно защото замислям голям аквариум за тези ми риби - всичките са много хубави и здрави и като гледам ще станат доста големи. По тази причина ще ги местя в голям аквариум, но не сега защото за момента и акулите и другите риби отговарят на изискването за 1 л. на 1 см. риба, дори им остава. Макар че не знам дали тази калкулация може да се приложи във всички случаи.
Сега за стадото - и аз мисля,че 2 риби стадо не правят, но продавачката ми каза,че стигало да не е сама. Какво да кажа, като преди това ми казаха, че и по единично можели да се гледат...
Както и да е. Притеснява ме храненето - дали е нещо временно?

Деян

Абе човек,всички биха ти го казали,В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЛУШАЙ ПРОДАВАЧИ.да не била сама,това е смехотворно  :buff:

Betta fan

Не ги слушам по принцип. Взех ги, защото ще сменям аквариума, а и сега докато са малки ще изкарат 1-2 месеца в 60 л. И на мен не ми се живее в 1 стая ама като няма друго... :-)
Кажете за храненето моля ви се, с аквариума ще си реша проблема много скоро.

Ant0n86

Значи ако се вгледаш по-внимателно в устата на Акулата, ще забележиш, че тя е насочена леко надолу. Плати и гупи са с усти, насочени нагоре, затова те се хранят на повърхността с люспи. За акулите е най-добре да вземеш някакви гранулки, като в началото ще трябва и да ги стриваш малко, защото ще им дойдат големи.
Иначе относно това че я подминават, когато пада - може би е от стрес. Първите 1-2 дена е възможно да не се хранят, но все някога ще започнат, стига да има храна, която пада в средния слой на водата.
Успех!  *THUMBS UP*

Betta fan

Много благодаря! Гранули имам и пускам по малко заради охлювите, но откакто акулите са в аквариума не пускам и затова може би не видях дали ще се хранят с гранули или не. Още утре ще опитам.
Колкото за стреса - не мисля,че са стресирани чак толкова защото още от първия ден започнаха да опитват да се хранят. Засега изглежда,че се чувстват добре. Мерси за съвета, дано да подейства.