• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 17:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем със златна рибка

Започната от Genadig, 17.12.2012 21:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Genadig

За съжаление не мога да кача снимка. Накратко златната ми рибка е болна...цялата е само мехури, а опашката и е почнала да гние. Купих на сера течен бактопур...дали ще има резлутат? Моля помогнете!!!! Възможно ли е от ниската температура така да се получава едва 17 градуса и 130л аквариум? Иначе като я пипах има нещо като слуз и лепне лекичко по опашката...
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

Heartwork

"Едва". 17 градуса е много добра температура за златните не е от температурата. Продължавай лечение с лекарството  :-)
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

dgwrite

Ако искаш да имаш здрави риби, поддържай постоянна температура от 22 градуса. Прекалено ниската температура води до отслабване на имунната им система и веднага ги нападат бактериите които са в изобилие в аквариума.

Genadig

Значи от ниската температура са се разболели... възможно ли е да оздравеят или ихтио и златни е невъзможно?
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

dgwrite

Разбира се че ще се оправят, следвай курса на лечение предписан в опаковката и вдигни температурата малко поне до 25 градуса. Лекарство което съм ползвал срещу ихтио и е с пълна успеваемост срещу болестта е JBL Punktol Ultra
http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?page=search&search_text=JBL+Punktol&product=JBL_Punktol_Ultra_100ml&n=1

Genadig

Писах ти на личен..и все пак това заболяване от къде изкочи незная...