• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 17:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с молинезия

Започната от di4i, 01.12.2009 21:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

di4i

Здравейте!От три месеца имам  аквариум-44 л.В него съжителстват 3 молинезии (1 мъжка и 2 женски),2 хелера (1мъжки и 1 женски,който сега започва да се трансформира в мъжки),3 сомчета,4 женски и 3 мъжки гупи.Имам растения,филтър,подавам СО2,включил съм необходимото осветление,сменям всяка седмица част от водата с нова-престояла.От 2-3 дни забелязвам,че едната молинезия се застоява до филтъра,като когато реши да се отдели от него плува с опашката  надолу,все едно и тежи.Отначало си помислих че се преструва,но вече започвам да се притеснявам.Ако можете давайте съвети.

reaskol

06.01.2010 22:15 #1 Last Edit: 31.08.2010 17:59 by reaskol
 *spam Вържи и тежест на главата и ще си плува нормално  *THUMBS UP*

freza

Здравей !!!!
относно молинезията както и всички други живородни рибки  подаването на CO2 е малко трудно преодолимо нещо ако подадеш малко повече веднага кислорода в аквариума става вижте този линк сложно е за обяснение  http://www.plantscafe.net/modules/bgexm4.pdf   
така че ако имаш живи растения лошо рибките до един месец ще започнат да стават лениви
ще свият плавниците и ще започнат да скачат от аквариума защото параметрите ще са изменени
ЗАНИМАВАМ СЕ С ЖИВОРОДНИ РИБИ 20 години
имам награди от 2 изложби ,мисля ,че ще бъда полезен на форума-за контакти пишете на
e-mail-freza@abv.bg- 0887581153

ico

Цитат на: freza - 07.01.2010 23:51
Здравей !!!!
относно молинезията както и всички други живородни рибки  подаването на CO2 е малко трудно преодолимо нещо ако подадеш малко повече веднага кислорода в аквариума става вижте този линк сложно е за обяснение  http://www.plantscafe.net/modules/bgexm4.pdf   
така че ако имаш живи растения лошо рибките до един месец ще започнат да стават лениви
ще свият плавниците и ще започнат да скачат от аквариума защото параметрите ще са изменени
Няколко пъти го чета и не мога, да разбера нищо. Имам чувство, че не виждам части от текста.
Ако има живи растения е лошо? Живите растения правят рибките лениви? Малко повече веднага кислород?
Кръщаваш го, а то във водата пикае...