• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 06:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблеми със златна рибка

Започната от Ju_UuU, 30.11.2010 16:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ju_UuU

Добър ден!
Гледам си 2 златни рибки, върху едната от които тези дни забелязвам странни петънца. Появяват се на различни места и изглеждат подобно на пъпчица или раничка с диаметър около 2мм. Първо се появи едно, което помислих, че е раничка и след ден-два изчезна. После още едно, което отново изчезна след няколко дена, но сега виждам, че сякаш се мъчи да се появи ново и се притеснявам. Рибката е жизнена и яде. При мен е над половин година, имам другата по отдавна и не съм имала проблеми до сега. Аквариума м ие 20л и нямам растителност след като другата ми рибка преди време изпаса едно от водораслите които "златните рибки няма да изядат". Камъчетата ми са обли и не мисля, че има къде да се нарани, нито пък да е нападната от другата. Имам си филтър и поддържам водата чиста. Какво и има на рибката? Да я лекувам ли и с какво? Досега хранех рибките основно с храна за златни рибки на Тропикал, но този път не намерих и от около 2 седмици са на Анимин. Може ли да е от храната? Благодаря ви предварително. (Извинявам се ако има друга такава тема - не си намерих нищо с точно същите симптоми)

MeTogu

Да не са някакви въшки.Можеш ли да направиш снимка?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Ju_UuU

Цитат на: MeTogu - 30.11.2010 18:25
Да не са някакви въшки.Можеш ли да направиш снимка?
Сега не мога. Камерата ми е ужасна и не се вижда нищо. Утре на дневна светлина ще пробвам пак, но така и така в момента има съвсем малък остатък от старото петънце, а новото не е избило много и се надявам и да не избие.

MeTogu

Разгледай в раздел Шаранови за различните проблеми и болести при златните рибки може да откриеш прилика с твоето и в тамета да има решение.
Просто без снимка за сега можем само да гадаем.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Асен Евгениев

Тези петънца с наситен червен цвят ли са, че аз имах такива по барбусите?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!