• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 05:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Помощ - какво да я правя тази рибка !?!?!

Започната от shek0, 04.11.2010 15:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

shek0

Тъй като нямам все още опит и условия - пускам тази тема !

Днес пускам лампите и гледам нещо малко - помислих си , че е някакво боклуче ... обаче :

Uploaded with ImageShack.us

В аквариума имам - две гупита , 1 даннио , 1 неон , 1 анцитрус , 1 калихт ... опасявам се , че може да не оцелее , докато взема мерки... ще го пусна в една кофа временно докато получа отговор :/

ЕДИТ: Точно пред мен  :-( Сипах в един леген набързо вода ( постоянно имам престояваща ) , махам капака , взимам кепчето и мъжката гупа минава и ......... Поне да знам за в бъдеще...

ПС: Може да е имало повече рибки.. на стуринта само 1 заварих.. по-късно ще направя снимка и на женската ама май вече е късно .. моя грешка... трябвало е поне да прочета как да я позная като има малки ...

MeTogu

То ако го оставиш там може би има по-голям шанс да отцелее отколкото като го изместиш в друг съд.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

tomatomov197

Купи една родилка и я отгледай там , тъкмо като дойде време да ражда пак гупата ще си подготвен .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Caxapa

Месец време и пак е готова да ражда майката. Няколко дена предварително-2-3 е изместваш в родилка в общия аквариум  и воала!  Бебета една дузина. И повече грижи  допълнително.

shek0

Благодаря за съветите! Намерих темата , прочетох , но 100% съм сигурен , че на мойта гупа корема и беше 2 пъти по-малък от тази на този клип - ! Освен пък на самия клип понеже е от близо да излгежда по-голям отколкото в действителност е  *dontknow*

tomatomov197

Той ти е казал колегата , че след месец ще роди пак .  И да не искаш - ще роди  :-D  И да няма мъжки - пак ще роди , тъй че се приготви .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

митко

Зависи дали искаш да си развъдиш рибки,или не.Ако искаш изваждай ги.Вземи си едни малко аквариумче и сложи една родилка.Когато корема на женската стане много голям,и има формата на почти прав ъгъл ,я извади в родилката и чакай да роди.Има вариант и с растения.Ако имаш много растения в аквариума няма да имаш проблеми с оцеляването на малките.От друга страна,ако не ти се занимава,но ти е жал за малките,трябва да знаеш ,че това е нещо естествено.Такава е природата им *DRINK*
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Caxapa

ТазиМама е доста породиста и едра но  в общи линии така протича раждането на гупи и хелери..апропо и молинезии.  Месец време както ти казах в предния си пост.  *THUMBS UP*

митко

Породистите живородки се отглеждат като се държат отделно женските от мъжките риби,за да не чифтосват,и по този начин израстват много голями.Когато раждат малките са малко на брой,но пък са доста големи.Имам московска синя,от Райко,която ражда около20-25 големи рибета и не проявява никакъв интерес към малките.Откакто съм ги взел не съм ги вадил ,и в момента имам около 50 малки,и това е за 30 дни.В аквариума имам само малко мъх,нито грунд ,нито никаква декорация.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

shek0

ОООО не ... даже ми пука МНОГО! Утре отивам за родилка , записал съм си датата , почвам да я следя много стриктно всеки ден - още от утре( знам , че е много рано , но просто не искам после "случайно" да я пропусна и да гледам как го изяждат пред мен) , ще намеря малък аквариум ... другите неща ги имам - помпа , дунапрени ... също така колко г/д литра да гледам да е аквариума ?

Bolta

Цитат на: shek0 - 05.11.2010 01:36
... също така колко г/д литра да гледам да е аквариума ?
По принцип , колкото по-голям , толкова по-добре ! Само си измисли място , където да го сложиш и го вземи такъв , че да се побира на определеното място . Като новородени , малките могат да се гледат и в по-малък съд . Аз преди време използвах две 13 литрови аквариумчета за тази цел и направо пусках женските вътре - без родилка , но цялата повърхност ми беше с роголистник и даже десетина стръка бях затиснал на дъното с камъчета и те се издигаха до повърхността и правеха "горичка". Сигурно 90% от малките оцеляваха по този начин , а и се избягва стреса на майката , за разлика от метода с родилката ( мое мнение). Сега за тази цел използвам 24 литров аквариум и като поотраснат ги местя в по-голям .

ПП: Ако се използва родилка - пак може да има изядени малки , защото не всички преминават през решетката . Някои остават върху нея и после започват да плуват нагоре и ...