• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 23:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

помощ

Започната от yoyo2898, 29.05.2010 20:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yoyo2898

Аве хора помогнете малко!
наи високата температура за рибките ми е 24 (градуса по целзи)
а сега е 28 (градуса)
НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ
      ПОМОЩЩЩ!!!! :-( :-(

tomatomov197

Сипи студена вода,  аз държа климатика пуснат постоянно за да не се вдига температурата.
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

kdravia

И какви са тези рибки бе колега?
Докато има шарани,ще има и рибари!

tomatomov197

вероятно- златни
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

yoyo2898

Цитат на: kdravia - 29.05.2010 22:24
И какви са тези рибки бе колега?
ами имам 4 хелера 2 женски и 2 мъжки 2 молинези 4 сомчета 2 гупи и 4тири (обаче не им знам породата)  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ogi_

Вземи си един вентилатор за охлаждане от тези, които поставят на компютрите и го монтирай по някакъв начин върху аквариума, така че да духа пряко по повърхността - тези които са за компютри имат нужда от адаптер, може от някой по-специализиран магазин (за джаджи) да намериш такъв, които се включва директно в 220 волта.

Струват 15-16 лв. изпарява вода здраво и трябва да наливаш всеки ден, но са много ефективни.

Докато направиш монтажа, пускай климатика, наливай студена вода, лед (без уиски  :-))
Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

kdravia

Цитат на: yoyo2898 - 29.05.2010 22:40
ами имам 4 хелера 2 женски и 2 мъжки 2 молинези 4 сомчета 2 гупи и 4тири (обаче не им знам породата)  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Аз съм гледал хелери,гупи и молинези при темперетура от 28-30 градуса-нищо им няма.

JEM

Аве =-O да не ти пука.Лятото се е вдигала и над 30+1,2 нищо им няма *DRINK*Но ако много се притесняваш аз замразявам пластмасови бутилки във фризера и пускам в аквариума при нужда *bg*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

митко

Нищо не прави.Твоите риби ще си живеят и на 32 градуса,така,че няма място за притеснения.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

kdravia

Абе то на живородките им дават от 21-22 до 28 градуса нормална темперетура.
   Питам се как колегата постига темперетура от 28 градуса в това хладно време? *dontknow*

vasso

Вие казвате да не се притеснява обаче проблемът може да е сериозен. Например гаден нагревател без термореле.  :-(

kdravia

Ами да разкара нагревателя,аз в момента държа 24-25 градуса без нагревател,пък докато се заесенее все ще си вземе такъв с термореле.То ако се замислим,това е едно от най-важните неща,които трябва да има един акварист.Настройваш го и нямаш грижи. *YAHOO*

Bolta

Цитат на: kdravia - 30.05.2010 02:33
   Питам се как колегата постига темперетура от 28 градуса в това хладно време? *dontknow*
Колега , аз днес се принудих да продам златните си рибки . Температурата беше се вдигнала на 28 -29 градуса . Тези дни в Пазарджик температурите скочиха над 33 градуса . В момента в 3-те аквариума е 29-30 градуса .  *dontknow*

yoyo2898

Цитат на: kdravia - 30.05.2010 02:33
ами в Елховоднес беше 38 градуса и затова температурата  е  28 29 градуса оттавна съм без нагревател и все пак температурата пак е висока :'( :'( :'( :'(

vasso

Няма проблеми засега. Ааа, то било Елхово. Еми не вярвам толкова да е било. През нощта ще се охлади.