• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 05:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Pangasius sutchi

Започната от Мира, 14.10.2004 21:38

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Mario

Takaaм :) Купи си 150 литровия аквариум. Купи още 1 или 3 акулки. Една защото е хубаво да са чифт или три за да станат два чифта ;) Те са стадни рибки. Проблема е, че стават около 20 см. Сега най-вероятно е дълго около 6 см, нали? Като копуваш другите акули , ще трябва да са горе долу на една възраст и големина ;) . Много са страхливи. Миролюбиви са.
Няма да спрат да се плашат. Когато са повече и едината акулка се стресне , стряска и другите. Не са подходящи за гледане с други кротки риби(спокойни) защото започват(спокойните риби) да се стресират. Не слагай никакви телове под грунда защото има вероятност да се появи ражда(сложи пластмасова). Нужни са ти единствено по-тежички камъни ;) (не много тежки защото ще има пук :) )
Температурата трябва да им е постоянна 27С* (ще бъде постоянна като си купиш качествен нагревател и го настроиш предварително) Разтения можеш да си купиш всякакви ;) ,но все пак някой друг да те посаветва за тях!
Подходящи риби за отглеждане: Данио, Сомове, Неонки и за други и аз самият не съм сигорен  :lol:   Нека другите кажат !

LSForce

:) Да около 6 сантиметра е риб4ето... Ве4е спря да се плаши но пък си стои в единия ъгъл на аквариума и не смее да мръдне :) А със скаларии може ли да се отглежда защото имам една в аквариума (то какъв аквариум е в момента една скалария едно сомче и едно пенгасче) А с какво се храни защото малко ме притеснява че не го виждам да яде :(

Mario

По принцип и мойте си стоят мирно особено единия :) мързел голям :)

Скаларията не пречи макар, че акулата пречи на скаларията ;) е не много ако си стои там в ъгъла няма проблеми :) Да знаеш ,че като пораснат стават голями лакумници . С каква храна ги храниш в момента? Трябва да се хранят с жива храна или суха. Има едни замразени комари :)  те стават също. Не яде в момента най вероятно  от стрес! Дай му храна през ноща.Демек докато е тъмно. Преди да си легнеш да спиш.

LSForce

В момента ги храня с тоя люспест боклук шарения дето го продават по магазините имам още смотани храни чернодробна и въшки май му викат тях въбще не им ги давам щото не ги ядат и ги разбирам :cry: Утре ще им купя някаква свестна ама за това питам каква ?

Mario

Чернодробната я нагъват :) Въшките само ако са живи ги ядът. Тая шарената я махни (май се казваше витаминозна) Питай в магазина за тубифекс ама да не е жив ,че ще умреш от смрадня. Пък и отглеждането му е занимавка :) Може и сърцеда им вземеш(малко мазни водата ама ...  Сменяй водата всяка седмица по 1/4 или 25% ;)
И си обурудвай новия 150 литров аквариум .

Anonymous

Цитат на: "dido"Да бе, и моя изхтиозавър, дето го бях пуснал в езерото в добричкия парк, нещо се губи  :wink: Трябваше да ми дадеш мегалодона да си правят компания - да се дебнат кой с кого да закуси :-)
Дааа изхтиозавър хубаво животно само го пази че аз имах един ама избяга - заселил се в някво швеицарско езеро "лох Нес" и голема шумотевица в пресата  че и телевизята даже - не смея да отида да си го прибера  :D  :D  :D