• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 06:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Pangasius sutchi

Започната от Мира, 14.10.2004 21:38

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Igi

Ако имаш предвид растенията, зле са, непрекъснато ги изкоренява само с един замах с опашката,ако пък реши че трябва точно там да се скрие става още по-лошо, абе поне веднъж седмично си засаждам растенията. А на тебе случвало ли ти се е другите риби да ти нападат пенгасите, аз имам един хелер дето редовно го тормози, само го хапе по тялото а пенгаса се чуди къде да се завре,вместо да го гризне един път та да види с кой си има работа.

niky

Ами явно всичко си е индивидуално. Моя пангасиус (бяха 2, ама другия се оказа че не обича СО2 :oops: ) е вече на 8 години.
Сигурно е около 20 см (направо си е дребничък). Живее си прекрасно в силнозалесения ми аквариум. Преди ми се правеше на срамежлив, ама като спрях храната няколко дни, вече излиза и през деня :D
Има си и име - Китко  :P

Igi

Моят се казва Акулчо
а помеждодругото си нямам и на идея какъв пол е

Mario

А мойте се казват Мако1 и Мако2. За сега им намирам разлика защото единия е малко по-голям от другия  :)   А иначе аз не бих ги наричал АКУЛИ, а КИТОВИ АКУЛИ поради факта ,че са толкова миролюбиви  :P

Igi

ами аз за това му казвам с умалено - акулчо, понеже само по размери е страшен , иначе щом се дава на един хелер

Pavel

При мен докато се усетя и от хелерите остана ... само спомена че съм ги имал.

etg

ЦитатПри мен докато се усетя и от хелерите остана ... само спомена че съм ги имал.
100% съм сигурен , че виновни за това не са пангасите , а косатките или някоя друга риба (не знам какви точно имаш).

ЦитатА на тебе случвало ли ти се е другите риби да ти нападат пенгасите, аз имам един хелер дето редовно го тормози, само го хапе по тялото а пенгаса се чуди къде да се завре,вместо да го гризне един път та да види с кой си има работа.
Моят пангас е вече 35см, на около 3,5 год.. казва се Акулия(приятелката ми я кръсти така) и за съжаление и е доста тясно. Хелерите непрекъснато го тормозеха(не могат да устоят на тази огромна, неподвижна биомаса). Вече няма хелери аз ги изтормозих.

Pavel

Амиии etg освен пангаси и двете косатки в този аквариум имаше 5-6 анцитруса и още някакви сомчета. Като усетих че хелерите намаляват извадих косатките в друг аквариум, но ...... И което ми беше най-интересно изчезваше точно по един хелер на вечер (това установих след като бяха останали вече 3-4).

Igi

Хич не ми се вярва да е виновен пенгаса, това е най-миролюбивата риба която съм гледала.

niky

E тук не съм съвсем съгласен. Моя Китко си хапва неонки добре. Както и черните ножове преди това.
Не случайно му  викат тихият вълк :lol:

Igi

Сериозно, значи моят нещо не е наред,виждала съм го да подминава новородени гупи които му се мотаха около устата. И за това го обявих за най-мирният в аквариума.

гост

абе  ,пичове и п-чки , ония ден в магазин "зоомания" (кв.Мусагеница ; София)
видях в един аквариум БЕЛИ АКУЛИ ,страшно ме накефиха тия изроди... Някой гледал ли е такива и знае ли нещо за тях ???

Anonymous

Цитат на: "гост"абе  ,пичове и п-чки , ония ден в магазин "зоомания" (кв.Мусагеница ; София)
видях в един аквариум БЕЛИ АКУЛИ ,страшно ме накефиха тия изроди... Някой гледал ли е такива и знае ли нещо за тях ???
АЗ гледах един Мегалодон до скоро ама се спомина от глад  :D  :D  :D

dido

Да бе, и моя изхтиозавър, дето го бях пуснал в езерото в добричкия парк, нещо се губи  :wink: Трябваше да ми дадеш мегалодона да си правят компания - да се дебнат кой с кого да закуси :-)

LSForce

Та значи както може би сте виделив предишния пост ми подариха пенгас - страшен сладур. След около 10 мин. неподвижно стоене пред аквариума реши че съм безопасен и доиде да ме разгледа. След като ми се отдаде такваз възможност реших и аз да го огледам и направо се влюбих - много готино рибе (напомнями на тези от филма "търсенето на Немо"). Мислех на свои ред да го подаря на някого но се отказах веднага. Та си мисля дали ако си купя още 2-3 такива животинки и ги настаня в 150л аквариум самостоятелоно, на първо време, докато са малки, ще им е добре? Ще спрат ли да се плашат толкоз много като са повече? Колко градуса да им подържам в момента в аквариума е през деня 29-30 а през нощта 25-26. С какви разтения да ги комбинирам. Мисля си ако са толкоз палави колкото ми изглеждат да сложа една метална телена решетка под грунда че да си вържа разтенията за нея :) . Сякаш му прави удоволствие да се гаври с охлювите- гледам преди малко се завъртя  и опа хвърчат олюви. Вече си мисля че му е забавно.. А и какви риби ще се спогодятс него... Сори че е малко дълго ама много ми е нужно инфо за тях