• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 05:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Pangasius sutchi

Започната от Мира, 14.10.2004 21:38

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Мира

Здравейте. Пангасите много ми харесаха и гледам две от близо месец. Разбрах че са много плашливи - правят се на умрели ако са много стреснати или се щурат из аквариума.Знам също че обичат да похапват, но...
Едната рибка умря внезапно и не знам защо. След това си взех друга която е малко по различна от другата - по-светла и с по-остра муцунка, по-малки очи.
Търсих из много сайтове но информацията е много малко най-вече че не се въдят в аквариум.
Моля, ако някой може да ми даде повече инфо за тях да ми пише
Благодаря :D

martinis

Ти разгледа ли из нета?
Виж и в гуглето(търсачката)
Регистрирай се във форума и съм сигурен някой все нещо ще те упъти...
Само пангаси ли имаш?

Mира

Разгледах доста сайтове за рибки, но информацията е малко.. Та търсчя някой който знае повече. Иначе имам таиландски аквариум - рибки и растения.
Thanx people

Raven

не знаех че има и такъв вид аквариум - тайландски :?:

а за пангасите не мога да ти помогна , и аз си взех преди години - умряха много бързо и нямам представа от какво,но ми се видяха доста кекави рибки-много плашливи.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Igi

Аз гледам един вече 4 год. , бяха два но единят умря още малък ,незнам защо. Много  са аплашливи, по - скоро нощтни рибки , стават доста големи (моят е 15 - 16 см), често изравя растениета само с един замах на опашката, има шанс да изскочи от аквариума при смяна на водата например, просто подивява при резки движения в и около аквариума и определено 100л аквариум е много много малък дори и за един екземпляр, от личен опит ти го казвам, просто се мъчи рибката. Ако нямаш възможност за по - голям аквариум изобщо не си купувай такава рибка. Лошото е че като се изплаши почва толкова бързо да се щура из аквариума че се наранява, блъска се по стени , капак.
Иначе са мирулюбиви, случвало ми се е хелер да го напада и той си седи.

Pavel

Малко по-добре се държат когато са повече от 4. Не знам защо, но поне при мен докато бяха по-малко бяха безкрайно страхливи, и да действително с разкървавени муцуни. Сега когато са повече се държат по различен начин, но от време на време пак са с разбити муцуни и пак беснеят като луди и е много динамично в аквариума.

martinis

Абсолютно са верни предишните две мнения. Това са много скокливи и плашливи риби. Хубаво е да са повечко в аквариума и самия той да е голям, поне един метър дълъг. Муцуните им са все разкървавени от блъскането им в стъклата на аквариума... Стават доста едри.
За размногаването нищо не мога да ти кажа...  :wink:

MИра

Абе хора на мен като ми ги продаваха ми казаха че стават към 20 см.  Разгледах доста сайтове и установих че вероятно е така за някой видове , но дори и тук пише че пангасите са 8 рода 25 вида или нещо такова. Аз имам две които уж си приличат но едната има по-големи очи от другата и е по-тъмна та сега се чудя дали са от един и същи вид.
Иначе наистина имат по особенно държание от другите рибки - в един сайт някакъв човек сподели че неговите си играет с него на повърхноста на водата :)
може ли някой да ме упъти

niky

Изразявай се по точно. Какво искаш да те упътим Ако се надяваш да си играеш с рибите като със златни - няма да стане.

За видовете си права, но тук говорим само са suchi...а той е един единствен. Не се развъжда в аквариум, така че...Е, може да се развъди с инжектиране на хормони, но това  не е работа за всеки.
Какво питаш всъщност?!! :shock:

Pavel

Ами аз не мога да кажа дали си играят на повърхността, но мога да кажа че когато бъркам в аквариума за да правя нещо по дъното те със сигурност се бутат в ръката ти и се галят в нея, стига да не правиш резки движения.

sho

Цитат на: "Pavel"Ами аз не мога да кажа дали си играят на повърхността, но мога да кажа че когато бъркам в аквариума за да правя нещо по дъното те със сигурност се бутат в ръката ти и се галят в нея, стига да не правиш резки движения.
И един мармот.... :D  :D  :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

mistar_ti

Здравейте и аз искам да питам за тези рибки понеже са много яки и аз искам да си ги сложа в новия аквариум който ще е 120 литра някаде и ме интересуват доста неща като например ще се чустват ли добре в такув или няма ако няма да се чъстват по добре да не си земам дайте информация
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

Pavel

А колко от тях мислиш да пуснеш там?

mistar_ti

Ами освен другите рибки мисля една най много 2
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbns.gvardia.net%2Fimages%2Fstories%2Fbanners%2FIYI_ban_sm.jpg&hash=7ab8139ef4f2561034d7804066cefdf3dc294ebb

Pavel

Лично аз не мисля че би им било тясно, но като пораснат стават големи лакомници и да му мислят другите ти рибки вътре.