• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 15:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Обитателите на 50л. аквариум-мнения,съвети,критики

Започната от botan, 05.03.2007 02:11

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

botan

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fupload9.postimage.org%2F184405%2FPicture_137.jpg&hash=77be5ffc6c70702ec37870cf76669f7c916c5d27https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fupload9.postimage.org%2F184485%2FPicture_140.jpg&hash=e75d03f462a2d868f72e9b3a879748c2ecfc926c
Както винаги първо искам да се извиня за кофти снимките,още врънкам майка за нов фотоапарат :-[

Та това ми е сегашния вид на 50 литровия аквариум.
Опитал съм се да пресъздам амазонски биотоп, но има и азиатско-австралииски фрагменти като апонодетоните ми  *ROFL*
Та как ви се струва? Критики?

Tigankov

Браво!!!Супер си го направил и на мен даже ми харесва като се има предвид моя взискателен вкус  *BRAVO* *BRAVO*  *DRINK*

Barbus

Много добре си го подредил.Като го гледам почват да ми идват идеи как да аранжирам моя след като го рестартирам. *BRAVO* *DRINK*
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

Tigankov

Barbus

We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

Tigankov

Не на botan щото и моя е 50л ама все не мога да намеря подхдящи растения.Или са много големи или много ниски за аквариума а пък на неговия седят точно.

botan

Радвам се че ви харесва.  :-) :-) :-)
В горния пост забравих да попитам как точно да накарам сагитарията ми да пуска дълги листа?Или някое растение което да е с подобни дълги листа от Амазонка?

Височината е 36 и минус 5 см заради грунда и отгоре въздушното пространство та 31 см. :-)

Tigankov

Аз съм с 40см обаче ми е много трудно да намеря растения които точно да паснат с височината на аквариума(за сега само роталията и кабомбата)

MeTogu

Първо поздравления за рейтинга.  :-D И вторo ти си знаеш че си най-добрия от младите кадри и дори аз съм ти фен! Но като цяло целта ни е малко по-различна но ти се справяш с твоята. Бих дпшъл да ти видя творенията като дойда в събота, но не знам дали ще имам време.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

sloncho

Предишната визия по ми харесваше имаше градация на височина. Сега имаш комбинация между тънки и дълги растения и широки със средна височина. Задния план се губи, средния е твърде гъст и висок. 

*DRINK*
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

Tigankov

На мен пък ми харесва.Само....нещо камъка не седи добре прилича малко на медна пита  :-)

sloncho

Аз да те питам, как така неможеш да напаснеш растенията с височината. Те принципно си растат ако израстнат много просто ги окастряш.
160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

Tigankov

Ами примерно някои дето са с по дебели листа от рода на криптокоринето(щото имам едно подобно на него ама не го знам какво е)

sloncho

Пак не те разбрах. Не можеш да си намериш растения с нужната височина или просто бавно растат. Повечето растения израстват бавно и до достигане на височината която искаш ще мине време. Има папрати който растат доста бързо и превръщат аквариума в джунгла.

Tigankov

Извиняваи не се изразих както трябва.Искам да кажа примерно как се подкастря криптокорине