• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.08.2025 12:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Моля помогнете!!!

Започната от Beta fisher, 04.11.2009 17:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Beta fisher

Искам да питам нещо.Имам 2бети мъжка и женска, отначало всичко беше добре.......Но по-едно време мъжкия започна повече от обичайното да гони женската. *dontknow*Скъса част от перките и тя седеше само над филтара и изобщо не се мърдаше!!! *HELP* *HELP* *HELP*А когато се опитваше да се пъмръдне някъде другаде мъжката започваше за я хапе и гони като луд.Много се притесних тъй като изобщо НЕ ядеше =-O =-O.Искам да ми помогнете моля ви.Също така я преместих в по-малък аквариум и се появиха малки бели сфери.Помислих го за хайвер,но нямам много опит в размножаването. :-(
Ето и мойте въпроси:
1.Защо женската и мъжката не се разбират а аквариума е 20л има храна и са само двете :-(
2.Да питам за сферите това хайвер ли е или нещо друго и ако е моля кажете какво е това :-(
3.Ако наистина е хайвер кажете какво трябва да правя :-(

П.П.-Има всички нужни работи-растения,нагревател,филтър, камъчета,капаци,предостатъчно място и лампа.

Благодаря за вниманието

bY:Beta fisher

И моля помогнете  :-(

zambo

Неразбрах къде са се появили сферите . Най-вероятно това е гнездо , което мъжките бети строят за женската . Там тя хвърля хайвера .
Бетите са самотници . Мъжкия никога няма да остави женската на мира , докато не я убие .
Затова се гледат поотделно или в по-големи от твоя аквариум със много растения и укрития , за да има женската шанс за оцеляване.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Beta fisher

Благодаря за инфото *THUMBS UP*
: 04.11.2009г 18:06ч
Искам да питам....Ако имам един малък аквариум и там сложих мъжкия ако го оставя там 1сед. ще направили гнездо или той го прави за секунди?!?
И ако после пусна женската тя ще ги оплоди ли?
Моля не трийте темата *thanks :-( :coffee:

zambo

Цитат на: Beta fisher - 04.11.2009 23:20
Искам да питам....Ако имам един малък аквариум и там сложих мъжкия ако го оставя там 1сед. ще направили гнездо или той го прави за секунди?!?
И ако после пусна женската тя ще ги оплоди ли?
Моля не трийте темата *thanks :-( :coffee:
Остави мъжкия в аквариума , където си е сега . Остави го на мира да направи гнездото . През това време използвай търсачката ,  като напишеш "бета" и ще ти излезне много информация относно размножаването им . Процеса е изключително подробно описан от колегите .

п.п. Женската хвърла хайвера . Опложда го мъжкия .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Beta fisher

Много ти благодаря! :-) *DRINK*

Beta fisher

Благодаря но може ли и други да ми помгнат с някаква полезна информация? *privet* *privet* *privet* *privet*

BOJO

Цитат на: Beta fisher - 06.11.2009 19:15
Благодаря но може ли и други да ми помгнат с някаква полезна информация? *privet* *privet* *privet* *privet*

Разбира се, че може стига да искаш :

http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=search

като написах "бета"  ми излязоха 40 сранички :)

Beta fisher

Цитат на: BOJO - 06.11.2009 20:19
Разбира се, че може стига да искаш :

http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=search

като написах "бета"  ми излязоха 40 сранички :)
Благодаря *THUMBS UP*