• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.08.2025 20:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новоизлюпени Колизи

Започната от HEPOH, 17.07.2011 22:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HEPOH

17.07.2011 22:46 Last Edit: 11.04.2013 19:52 by Desmoria
Колеги, преди 8 дни двойка Colisa lalia var. red хвърлиха хайвер. Сега в аквариума имам стотици малки бели точици (по-малки от половин милиметър), който щъкат на малък периметър. Моля някой ,който се занимавал с такива рибки да сподели опита си.  :karamse:
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

MeTogu

Спешно се нуждаеш от инфузория колега.Това е първото нещо което ще проядат.След това следва артемията.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

HEPOH

Имам и сипвам ,но не са мръднали на големина вече 3-4 дни. А става ли спирулина?

MeTogu

Ееее колега,това не е живородка да лети със дни.След около 2 седмици като започнеш по добре да ги виждаш и минеш на артемия ще се позасилят.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

HEPOH

:-D да ,вече ми е ясно, но за малко да ги пратя към Марица :-D, пише че са малки ,но не съм очаквал чак толкова *JOKINGLY*

П.П. Методи , благодаря ти за бързия и много полезен за мен отговор

ico

Кръщаваш го, а то във водата пикае...

HEPOH

ЦитатСега в аквариума имам стотици малки бели точици (по-малки от половин милиметър), който щъкат на малък периметър

За 30 дни си останаха същите точици и ги изхвърлих. Онзи ден (неделя) един от мъжките правеше гнездо и на другата сутрин го гребнах и го сложих в един 20 л с вода от същия аквариум. Още тогава видях една малка рибка , която плуваше. Сега рибките са със сигурност поне 3 бр , но нямам инфузория. Нужна ли ми е при положение , че рибките са токлова малко в тези литри аквариумна вода.