• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 18:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

нов аквариум

Започната от pitar92, 21.05.2008 03:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pitar92

хи на всички от няколко години се занимавам с декоративни рибки чел съм литература относно тях  ама не съм от наи опитните и така.... аквариума ми е ДхВхШ 80х80х40 имам следните рибки 1 неонка :Д 7 хелера 1 златна рибка и 2 сома дето мязат на змииии и исках да ви питам какви рибки мога о6те да допулня стадото и какъв водораслояд да си зема.до сега съм развъждал само живородни рибки и ми е мерак да съсдам поколения от хаиверни някои ако мойи да ми даде някакви насоки какъв вид да са рибите. :-)

NO CARRIER

Добре дошъл.
Въпреки, че не сме форум с филоложска насоченост, тук уважаваме българския език и се стараем изреченията ни да започват с главна буква и да завършват с препинателен знак. 4 и 6 са числа и не заместват ч и ш.
Поздрави!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

tsonio

С тази височина си само за скаларии или дискуси например, но ще трябва да се разделиш с някой от любимците си в момента.  *THUMBS UP*

zambo

21.05.2008 15:09 #3 Last Edit: 21.05.2008 15:14 by zambo
Неона е пасажна риба , една гаранция че се чувства самотна .
Златната рибка не е от добрите съквартиранти . Или тормози или я тормозят .
Водораслояди - отоцинкус , САЕ,

Вариан за рибки - тук
тук

но окончателният избор е само твой
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

pitar92

Извинявам се за неграмотния пост повече няма да се повтори. Неона бяха 10 парчета и с течение на времето остана само 1, златната рибка ми е подарък о много близък човек ии направих компромис. В момента се колебая да сложа скаларии заштото дискусите са твурде скъпи за моите джобни. Според вас колко броики скаларии да взема и какъв вид да са? *thanks
: 21.05.2008г 13:01ч
Задълвителен ли е водораслоядът?

zambo

Няма задължителни рибки . Има лични предпочитания , съвместимост ,създадени условия и тн........

6-8 скаларии , не повече
Анатоли
175л. Rainbow Fish

pitar92

Ама скалариите като цяло добра идея ли са?
Ако някои може да ми разясни млако за тоя водорасло яд *HELP* , в Стара Загора мга ли да намеря някъде с кви риби съйителства и само с водорасли ли се храни или ще ми изпапа и разстенята :?

zambo

Май не си наясно какви риби искаш . Попрочети за видовете на които се спреш , кото евентуален избор и тогава задай конкретни въпроси .

В по-горен пост съм ти дал линкове за два водораслояда , лесни за гледане и непретенциозни . Няма да ти изядат растенията . Те са ВОДОРАСЛОЯДИ .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

pitar92

Не аз със рибките съм на ясно че ще са скалриики. Ама се чудя водораслояда дали да си зема. В Стара загора не мога да намеря по зоомагизните водораслояд.

Пламката

Този сом който прилича на змия явно е фосилис.Аз имах 1 такъв звяр и той ми разката скаларчетата.Махни го.Това е моят съвет де.Както казва замбо окончателният избор е само твой
Има ли желание има и начин :)

zambo

Ако за момента няма , ще заредят . Нали не е фатално . Лично мнение - отоцинкуса е по-добрия избор от сае .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

pitar92

Не нищо такова те двете сомчета са много грозни и противни ама не закачат другите рибки те излизат само през ноша през другото време се крият в не6то акто пещера и двата са там и тъи вече година и нещо са при мен :-)

Пламката

Цитат на: pitar92 - 21.05.2008 18:04
Не нищо такова те двете сомчета са много грозни и противни ама не закачат другите рибки те излизат само през ноша през другото време се крият в не6то акто пещера и двата са там и тъи вече година и нещо са при мен :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Faquavisie.retry.org%2FDatabase%2FVissen%2FHeteropneustes_fossilis.jpg&hash=9f556f4f04098d934897a99f13eb74a1242b094a
ако е това сома го махни ако ще гледаш скаларчета!Този сом става до 50 сантиметра....разбира се в огромен аквариума(предполагам  :-[ ) той е "нощна птица" ...но прави много бели.

pitar92

Що имаш ли личен опит с него кжо праи на скалариите няма кво да го прая те са 2 и са кум 8 санта

Пламката

Еми не може да се каже че имам опит,защото моя беше към 20 сантиметра и направо оглозгваше опашките на скаларчетата,чифт трихограстери умори, след едночасова борба го хванах и го метнах в кенефа  :-D :-D ама т'ва беше преди много много време. :)