• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 18:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нещо става

Започната от ddz, 23.12.2009 02:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ddz

Имам 60 литров аквариум с 3-4 растения две доста развити помпа 450л/ч  камъче ,грунд,и една скала(купена е като окраса от зоомагазин бетата оби4а да се крие в нея)Рибите се 4 малки гупи с оцветени опашки и 3 о големи гупи,2 трихогастера незнам пола
и една бета(мъжка).Преди три дни ми умряха 3 риби .Две женски бети доста проскубени (освен това си ядяха нормално)и една мъжка гупа (предния ден и нямаше нищо) намерих я полуизядена.Малко се по успокоих ,но отмово се притеснявам за едната женска гупа . Тя е унила днес не се е хранила и леко и е нахапана опашката.Водата на аквариума не е сменяна от 2-3 месеца,но е чиста няма зелено по нея,не цъфти . Филтрацията е постоянна ,единнствено през ноща се спира камъчето(много бръмчи) но от помпата се пуска кислород.pH е 7-7.5 градусите са 26-27. Допълнително има 2 малки анциструсчета около 4-5 см и два охлюва.Мерси,преджарително за помоща !!!

vasso

Няма значение ,че водата изглежда чиста! Трябва да е адски силно залесен, за да си позволиш лукса да сменяш толкова рядко водата. Смени част от нея.  :-)

ddz

Дали от това умират ???

discus

Цитат на: ddz - 23.12.2009 02:14
Дали от това умират ???

Много е вероятно.

zambo

http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,319.0.html  -  тук ще намериш търсените отговори .
Трихогастрите са едри риби , и този аквариум е малък за тях . Комбинацията между мъжка бета и гупи не е удачна .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ddz

Благодаря на всички за отговорите! Ще сменя водата-ОК. Няма на кой да дам трихогастрите и бетата+трихогастрите не са пове4е от 6-7 см.Имам още една жертва - гупата за ,която се притеснявах ве4е е  DEAD ! Не знам как да реша проблема с трихогастрите.Мерси за помоща.
P.S. Прочетох статийте още преди да  пусна аквариума !

ka4ulatiq

Цитат на: zambo - 23.12.2009 03:16
Трихогастрите са едри риби , и този аквариум е малък за тях . Комбинацията между мъжка бета и гупи не е удачна .

и според мен проблемът е от трихогастера, понякога са агресивни. Преди доста години, когато бях малак и имах аквариум с рибки, изпаднах в същата ситуация. Накрая в аквариумчето остана само трихогастера :(

Caxapa

Цитат на: ka4ulatiq - 17.02.2011 20:10
и според мен проблемът е от трихогастера, понякога са агресивни. Преди доста години, когато бях малак и имах аквариум с рибки, изпаднах в същата ситуация. Накрая в аквариумчето остана само трихогастера :(
Много вода е сменена в този аквариум от времето когато колегата е имал проблем с трихогастера. А и него вече може да го няма.