• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
12.05.2024 16:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Лабиринтови

Започната от mitak_t, 09.10.2006 16:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitak_t

Имам в аквариума 2бр. Colisa lalia и 2бр Macropodus opercularis мъжки (интересно защо, но женски на пазара няма). Липсата на женски ще се отрази ли негативно  :) ? Дали казармените условия ще повлияят на настроението и дълголетието им?

filio

И ти не си чел, преди да купуваш. Забрави макроподите да оживеят. Имаш 100% гаранция, че единия ще убие другия, ако не се убият един друг.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmedia.snimka.bg%2F4991%2F016237456.jpg&hash=950cb87f59df6b54f287b86ac2b1f6dbc1461c2fhttps://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmobileappmastery.com%2Fwp-content%2Fthemes%2Fthesis_151%2Fcustom%2Fimages%2FYouTube%25202-48.png&hash=b651e3ffb61123fcf7f80b0324979211f3dbb344

cardin

Цитат на: "mitak_t"(интересно защо, но женски на пазара няма).
Няма женски защото не са така шарени като мъжките и се купуват по малко. Ако видиш едно стадо само женски съм сигурен че няма да ги харесаш и да си купиш и ти.

Bass_Maker

Митак, в кои магазини си ходил? Че и аз в четвъртък тръгвам на лов за Колизи и определено НЕ искам само мъжки :(
You cannot kill what you did not create...

ironic_

Аз наскоро си попълних чифта с женска колиза. Наистина изглежда разочароващо в сравнение с мъжкия, но много ме радва каква е срамежлива и простичка. Сърце не ми даде да оставя самотен младежа  :D

Засега не личи да й обръща внимание, но почна да събира плаващите издънки на дъбчето на едно място и да си плюнчи балончета - прави гнездо. Много вяло го прави, пък и филтъра му разваля работата, но се старае колкото може, горкия. Лошото е, че нямам къде да ги отделя с подходящи условия (освен да ги сложа на топличко при цихлозомите  :twisted:  :twisted:  :twisted: ) Засега така са, пък ще видим ...

Аз във Варна не видях на много места колизи, не знам в Пловдив как е.

Bass_Maker

Ами... в Пловдив... Колизи се намират, не малко. Ама май верно има проблеми с женските :) Чак 1 продавач като му казах че смятам да си вземам Колизи и ми обясни цялата тая работа с това, че понеже не били много красиви и затова никой не зареждал женски и ме упъти къде мога да си намеря женски... Аз разбира се забравих... В четвъртък ще го питам пак и ще пиша тук, поне съгражданите да се "облажат" малко или по-точно мъжките им Колизи да се облажат :)
You cannot kill what you did not create...

mitak_t

Относно макроподите - знам за враждебността между мъжките, но мисля че няма да имам проблем ( и поне за сега нямам). Знам как изглеждат женските и на 2-та вида, но не знам как тяхното отсъствие ще се отрази на мъжките (което всъщност ми е питането и нека да не спамим темата). Свястни колизи имаше скоро в магазина срещу Синдикалния Дом дето продават 2 момчета.

Bass_Maker

Точно тези 2 момчета ми казаха, че нямат женски :)
Аз предполагам, че отсъствието на женски няма да предизвика допълнителна агресия. Те Макроподите са ясни... Ако нямаш проблем... Ами дано и занапред да нямаш. Колизите няма да се сбият помежду си заради отсъствието на женска.
You cannot kill what you did not create...

mitak_t

Не само там няма женски  :( . При колизите няма агресия, но незнам дали ще си запазят жизнеността и "добрата кондиция" :)))) , имам в предвид цветовете и разпънатите перки. Да не би самотата да им повлияе на "желанието за живот" и да свият перките.

Bass_Maker

А, не ми се вярва... Тва е все едно като си гледаш само 1 мъжка Бета и да се депресира, че си няма жена :) Няма страшно :) Пък ако искаш... В четвъртък може, ако си свободен да ходим да издирваме женски заедно :) Че аз не само, че искам чифтове, ами и мойта женска много настоява да купя 2 Неонови Колизи. Тях си ги хареса най-много... Та голямо обикаляне ще падне :)
You cannot kill what you did not create...

Bass_Maker

За да не пускам нова тема...
В Пловдив женски Колизи има в магазина на ДискусБГ, само че в момента имат някакви петанца, така че продавача каза поне след седмица, за да се изчистят :)
You cannot kill what you did not create...

ironic_

Какви са тези неонови колизи?  :?:

Bass_Maker

Неоновите са тези чисто сините:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5:Colisa_lalia_Neon_Blue_2.jpg
Ама нещо не са много разпространени. В Пловдив имаше само в 1 магазин, но аз ги купих и двете :)
You cannot kill what you did not create...