• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 01:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

на какво се далжи,молинезията ми да седи постоянно на даното?болна ли е?

Започната от zezo_inter, 25.07.2011 01:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zezo_inter

zezo_inter

а преди да приложа снимката искам да задам още един вапрос.
тя може ли да живее като единищьчна риба сред другите в аквариума или трябва да и взема другарче за да живне?защото ми е само тя молинезия в аквариума сред рибите които са в аквариума и те са херели,скалария,данио и неонки

Rosko

Ми може и да вземеш аз имам 2 хелера м+ж и 3 гупи към тях още 30 малки ,но ако не искаш поколение вземи пак женска ,но ако вземеш мъжки  може да почне да я гони и да я измъчи допълнително

zezo_inter

а след колко време мога да добавя и мъжка молинезия?

Rosko

Ми виж малко да се пооправи женската ,а иначе може и сега .Ти искаш ли малки да имаш?

ivailo666

Ако иска малки ще премести женската в родилка , а ако не иска ще си я остави в аквариума.
Но според мен си е добре да си има и мъжки.

zezo_inter

по принцип искам да имам малки,но мисля че ми е още малка някаде около 3 см ми е рибката

Rosko

Ми направо си вземи една бременна и 1 мъжки за по нататък

zezo_inter

извинчвай за въпроса ама съм нов...а по какво да позная дали е бременна?
: 26.07.2011г 00:12ч
и може ли да ми кажеш всички видове рибки които могат да сажителстват с молинезиите?

Rosko

Ми трябва да е дебела и да има бяло преди да ражда.Значи може с гупи ,хелери,плати,неонки,скаларии(които трябва да са малки като ги купуваш) ,трихогастери,златна рибка и сомове

zezo_inter

а няма ли опастност сомовете и златните да изядат другите тъй като са с по голями усти...и по точно какви да са сомовете?   а сащо имам и данио в аквариума тои проблем ли е за изброените от теб рибки?
: 26.07.2011г 01:01ч
а трихогастера не е ли жищна риба и да създава проблеми на другите изброени от теб.?също имам и скалари в аквариума

Rosko

абе няма проблем моите всичките които ти избр.  са в 1 аква.

ivailo666

Цитат на: zezo_inter - 26.07.2011 00:20
и може ли да ми кажеш всички видове рибки които могат да сажителстват с молинезиите?
Тук може да видиш всички съвместими  с молинезите    http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=94 
: 26.07.2011г 10:10ч
В никакъв случей не случей златна рибка.
: 26.07.2011г 10:10ч
Ако имаш скайп как ти е там да си пишем?

zezo_inter

zezi_inter tova mi e skypa
: 26.07.2011г 21:09ч
а за въпросната молинезия днес и взеж 2 другарчета една мъжка и една женска,обаче забелязвам че рибката не иска да се храни.....на какво се далжи това?