• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 18:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Златни рибки в нов аквариум, плуват само в едната част на аквариума

Започната от iafko69, 01.01.2013 19:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iafko69

Здравейте!
За много години!
От скоро имаме аквариум с 3 златни рибки, 2- малинови шапки и едно телескопче. Аквариума ни е 30 литров, намира се в ъгъл на стаята, с потопяем филтър BOYU, 340 л./ч., намиращ се в единия ъгъл на аквариума, с въздушна стена на гърба на аквариума. Рибките са отскоро в този аквариум, и забелязах, че рибките плуват само в единия край на аквариума, противоположно на помпата. Да не би филтъра да им пречи нещо, да не би да ги дразни?
П.П. Съвсем съм начинаещ и не знам много за рибките.

grigor nakov

Ако е голяма струята на въздуха и ги отблъсква нормално е да стоят в единия край.Намали малко струята дай повече информация за аквариума и направи някоя друга снимка ;-)

iafko69

Въздуха е по един продълговат "камък" на дъното и прави стена само по гърба на аквариума, помпа потопяема за филтриране на водата имам. Пускам направо видео, ама е много лошо, от телефона е, водата по принцип не е толкова мътна колкото изглежда на клипчето.

hristoj

Колега няма никакъв проблем,ще свикнат с обстановката рибките и аз имам 5 златни в 50 литров ,но с помпа.И аз имам такава кислородна стена (не знам дали така се нарича) в общия аквариум и като е увеличена плаши рибките и бягат от нея ,опитай да я намалиш и виж резултата ако не обърнат внимание си я остави така значи не е от това проблем.

П.П. бодни някое друго растение ,че този вид рибки обичат да си похапват зеленикаво  *THUMBS UP*

iafko69

Това за растението си го мислех, тъкмо да ми скрие филтъра. :)

raiko

Филтъра прави прекалено силно движение на водата и рибките плуват в сектора с най-малко движение. Намали движението на водата!

iafko69

Насочих струята към стъклото и започнаха да ходят навсякъде :)