• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 02:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Моите гупи и други рибки

Започната от Rosko, 13.06.2011 22:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rosko

Днес си взех нови риби 3 мъжки и 3 женски и 2 хелера м+ж
: 13.06.2011г 19:07ч

Bolta

Честито!
Много интересна опашка има тази от снимката! *THUMBS UP*

Rosko

аквариума не ми е много голям има 5 рибки вътре той е към 10-13 литра там някъде какво да правя малките като пораснат те са около 20-30 мога ли да ги пусна в големия той е с:
2 малки скаларии но не са агресивни и няма да пораснат защото са такива малки си остават
4 трихогастера ,2 малки и 2 големи
1 каракуда  :-D сериозно тя е голяма колкото  трихогастерите
няква речна пак там но те не са гадни риби не закачат никой
1 златна рибка
1 розово данио 2 сома от ония белите

salamandar

Иии това стана мешана скара :) скаларии,трихогастери за мирудия златна :).Това всичкото чудо как се търпи :) няма ли нагризани плавници опашки мустаци,но с каракудата разцепи :).Верно ли е там при висчките искам да видя снимка  :-D *CRAZY*

venkov

Аз искам да видя снимка на каракудата  *ROFL*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2F14x1pmx.jpg&hash=eeb8e392c28178fc8bebf3ada9c75cf38f4d6945
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FRover%2Fm26448.gif&hash=faa5c0cda8a33d430caa0b5621cf9df37a9dc354

Rosko

е тук се вижда и другата
: 06.07.2011г 21:09ч
всички риби са Ок ,  защото всички живеят от малки с изключение на златната те изобщо не я закчат питам гупи ще могат ли  да живеят?

Ribarche

Роско , на колко години си ?

Rosko

Здравков

Пич, не слагай гупи там!  :-)

Ribarche

Смятах да ти се скарам , но понеже си на 15 ще ти го кажа съвсем приятелски .
Бате рибите ,които гледаш в аквариумите си са мнооооооооого зле подбрани , и условията ,които им предлагаш са много лоши . Това ,че ги гледаш от скоро и за сега не ти умират често риби не означава ,че живеят добре .
Съвсем приятелски те съветвам  спешно да прочетеш темите за начинаещи -от рода на стратиране на сладководен аквариум , азотен цикъл , как се отглеждат растения ..... и да прочетеш много внимателно профилите на рибите които отглеждаш .
Въпросните профили не са написани ей така защото някой е нямал работа и е решил да напише нещо . След като ги прочетеш се замисли в какви условия ти живеят рибките .... малко грозно ,но ако трябва да ги сравнявам веднага се сещам за Конго , Афганистан  .... . Нали целта на хобито е да се грижим за нашите питомници , а не да ги изтезаваме.
Виждам че имаш много мерак , което е много хубаво ,но наистина седни почети малко от темите за начинаещи във Форума . После ако нещо не успееш да разбереш попитай ,няма кой да ти откаже помощ .
Надявам се следващия път като пуснеш снимки на аквариумите си да ни покажеш ,че си прочел статиите и си ги приложил на практика  :-)
Пак казвам не ти се карам , не те плюя и не ти се присмивам !!!! Мисля ,че дори ти правя услуга , като ти казвам ,че аквариумите ти и рибите в тях не са наред и трябва малко да почетеш из форума  ! Ако някой не е на моето мнение нека да го каже ,ще ти се извиня веднага !   *YES*

Bolta

Роско, отбележи си в профила, че си момиче, защото повечето колеги те мислят за момче. *JOKINGLY*
Напълно съгласен с Ribarche, трябва повечко да четеш. ;-)

Rosko

Еми не знам тези риби са ми от 3-4  години и растат и се развиват добре преди съм гледала риби в огромен аквариум 180 литра той имаше много растения ,но ми беше доста голям единственото нещо което нямам в аквариума са растения всичко друго е ок.Просто не ми се дават пари за растения защото за доста скъпички .Това е а за малкия аквариум там липсва филтър но ся какво да правя само с въздух ще живеят.

Ribarche

Аз поемам ангажимента да ти пратя растения , ако покажеш някакво развитие , като за начало може да разкаваш каракудите ...... да почистиш малко аквариумите . Прочети профилите на рибите ,които отглеждаш реши , кои риби да махнеш  и кои да оставиш . Ако не можеш да вземеш решение питай тук във форума . След една две седмици ще имам растения ..... до тогава да  си направила домашната работа по акваристика  . Прати ми ЛС данните нужни за доставката  .

Асен Евгениев

Цитат на: Rosko - 07.07.2011 01:31
единственото нещо което нямам в аквариума са растения
Толкова много акваристи има в Пловдив, ще те заринат с растения, когато косят. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

Цитат на: Rosko - 07.07.2011 01:31
Еми не знам тези риби са ми от 3-4  години и растат и се развиват добре преди съм гледала риби в огромен аквариум 180 литра той имаше много растения ,но ми беше доста голям единственото нещо което нямам в аквариума са растения всичко друго е ок.Просто не ми се дават пари за растения защото за доста скъпички .Това е а за малкия аквариум там липсва филтър но ся какво да правя само с въздух ще живеят.

Пращам ти л.с. с адрес и телефон, вече са окосени и те чакат, може да ги вземеш още утре ......... пардон днес след 19, 00 часа ако искаш! :-)