• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 15:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Много малки гупи

Започната от ddz, 30.10.2009 21:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ddz

Имам аквариум 60 л с 3 гупи 6-7см 2 трихогастера 3 бети . Едната гупа е в родилка от 3 дни и днес видях , че е родила първо бяха 10 сега са сигурно над 40 и гупата има още да ражда. От минали гупи има 8 малки в 15 л аквариум ако ги сложа вътре ще има ли проблем? ( сигурно няма всички да оцелеят)
: 29.10.2009г 22:10ч
Каьете нещо  *HELP* .

ssg

Ако тея 8 гупички са пораснали вече ги пускай в големия,а на тяхното място сложи бебетата,ако са се родили в родилка в основния,им сложи от тази вода.Успех и не ги мисли много,до месец пак ще имаш малки и накрая ще се чудиш какво да ги правиш.Ако имаш достатъчно растения и укрития в аквариума, по-добре не ги мъчи да отделяш майките в родилки,оставай ги да си раждат свободно,все някой малки оцеляват,при това най-силните и приспособими *THUMBS UP*

ddz

Мерси за отговора само на две от 8 малки са им оцветени опашките . Пробвах едната да я пусна но след ден нямаше опашка и я върнах. Мерси за отговора. А рибките добре ли е бройката за литрите на аквариума . И ще има ли проблем утре да зема и една мъжка с друга окраска ( от същото място ) .

Caxapa

Цитат на: ssg - 30.10.2009 22:18
Ако тея 8 гупички са пораснали вече ги пускай в големия,а на тяхното място сложи бебетата,ако са се родили в родилка в основния,им сложи от тази вода.Успех и не ги мисли много,до месец пак ще имаш малки и накрая ще се чудиш какво да ги правиш.Ако имаш достатъчно растения и укрития в аквариума, по-добре не ги мъчи да отделяш майките в родилки,оставай ги да си раждат свободно,все някой малки оцеляват,при това най-силните и приспособими *THUMBS UP*
Дотук добре  *THUMBS UP*. А като народонаселението стане в повече за литрите (обема) на аквариума?  *dontknow* :duvar:
Нека си ги отглежда отделно. Да си подбере от подрастващото поколение най-хубавите и здрави риби, с които да продължи подбора на окраската която си му харесва. Ако ли не му дай съвет да си снабди повече аквариуми (аз съм на този хал) в които да си отглежда всички риПки които му се родят.
Цитат на: ddz - 30.10.2009 21:42
Имам аквариум 60 л с 3 гупи 6-7см 2 трихогастера 3 бети . Едната гупа е в родилка от 3 дни и днес видях , че е родила първо бяха 10 сега са сигурно над 40 и гупата има още да ражда. От минали гупи има 8 малки в 15 л аквариум ако ги сложа вътре ще има ли проблем? ( сигурно няма всички да оцелеят)
: 29.10.2009г 22:10ч
Каьете нещо  *HELP* .
Остави малките още няколко дена в родилното. Майката е пусни в общия. Като местиш бебетата в 15 литровият  смени част от водата като сложиш от вода от този в който са се родили малките и добавиш също така и прясна вода която е престояла поне 24 часа . Естествено тази рокада е правиш при условие, че по-големите батковци и каки няма ха си хапнат от детската градина!