• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 00:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Болести

Започната от MartineZz, 24.01.2011 19:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MartineZz

24.01.2011 19:04 Last Edit: 25.01.2011 12:38 by MartineZz
Здравейте, в събота сутринта имах пътуване и когато се прибрах в неделя едната ми златна риба стоше на дъното и не се движеше. Забелязах, че корема и беше много по-тънък от главата и хрилете, а съм сигурен, че не е гладувала. Днес пое към канализацията.

По-лошото е, че днес видях една от останалите златни да я влече към повърхността. Води голяма борба да стигне дъното но в един момент не и стигат силите и отива на повърхността, където си почива настрани.

Ще се радвам ако някой може да помогне със съвет, защото явно нещо бъркам в системата.

Аквариумът е стартиран в края на октомври и вече съм имал няколко смъртни случая.

Акв. е 63 литра, в момента в него има 3 златни рибки, с размер около 6 см. с опашките. Филтърът е полска марка, с дебит 320 л./час. Работи постоянно Имам три растения. Грундът е разнороден по размер, но преобладава дребния. Сменям водата редовно. Гледам да става веднъж на седмицата на около 1/4, но понякога се случва да я сменям и на 2 седмици на 50 процента. Използвам  уред за разравяне на дъното и. Храня рибите веднъж на ден с храна за златни на люспи. Веднъж или два пъти на седмица давам замразена жива храна - едни червени червейчета, а в един ден от седмицата не храня изобщо.

Споменах, че съм имал смъртни случаи и преди, като това се случваше по един и същи начин. Първоначално рибата започва да я влече към повърхността, след което не я храня ден два и се оправя, но след няколко дни стомаха и се деформира, изкривява се някак странно и рибата лека полека си отива. Изчетох една камара материали и теми в този форум, но така и не мога да намеря отговор на въпроса какво бъркам. Сега Иска ми се да се занимавам с това хоби, обаче измирането си действа демотивиращо, особено ако нямаш представа как и защо се случва.

В случай, че някой се отзове и има нужда от допълнителна информация за акваиума, съм насреща. Благодаря

Genadig

Прехранили сте ги
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))