• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 01:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Малки Гупи

Започната от tuxchyyy, 29.03.2010 23:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tuxchyyy

2 малки Гупи на около месец и половина възможное ли я да изядът или убият новородени? Малко по-малки от 1 см са..

gipsa

Според мен не е възможно , но нека и по - опитни да кажат своето мнение.

Асен Евгениев

Възможно, но малко вероятно.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tuxchyyy

Цитат на: akapulko - 30.03.2010 00:02
Възможно, но малко вероятно.

Благодаря и на двамата  :popcorn: ще ги оставя пък ще видя... и без това няма къде другаде да ги сложа. Забелязах, че пощипват малките по опашките, но дано няма проблеми... че ми трябват малки  *privet*

Асен Евгениев

Може някое бебе да даде фира, но не защото по-големите са много агресивни, а по-скоро от
любопитство или желание за игра.

ivcho0

Малките имат период в,който проявяват канибализъм.По мой наблюдения около четвъртата седмица.Ако при тях се сложат новородени по голямите ще им изядът плавниците.Гадно но факт.Такъв си им е гена.

Асен Евгениев

В един аквариум имам две поколения хелерчета и три поколения гупи. Проблеми никакви,
жертви - 0. :-)

ivcho0

Зависи от разликата във възраста. Ако са през 4,5 дена.....седмица.Няма проблем въпроса е да не се смесват рибки на около 1 месец и новородени.

tuxchyyy

Цитат на: akapulko - 30.03.2010 00:56
В един аквариум имам две поколения хелерчета и три поколения гупи. Проблеми никакви,
жертви - 0. :-)

Моето е котилка.. да не би ако им е тясно да проявят агресия... нямам излишен нагревател да ги сложа в друг аквариум, а котилката е в аквариума..

Bolta

Котилка !?   *CRAZY*  :-D ...извинявай ,но не се сдържах . Пмислих си , че гупата ти е родила котенца  =-O  ....сигурно си искал да кажеш  родилка . ...таа аз не бих ги държал дълго време в тази родилка - по-добре намери начин да ги преместиш  в аквариум , ако другите ти гупички са под 1 см както казваш - едва ли ще има проблем .

valnata

Сложи си повечко растения и не ги отделяй. Аз в 30 литра имах 3 женски и 2 мъжки гупи, които за много кратко време напълниха аквариума с бебета. Като ги хранех стривах малко люспи да има за малките, които щъкаха свободно и хич не се пазеха. Никой не ги закачаше и това беше причината да ги подаря, и разваля аквариума.  :-D Ако не ги продаваш няма смисъл да отделяш малките. *THUMBS UP*

tuxchyyy

Цитат на: bolta - 30.03.2010 02:36
Котилка !?   *CRAZY*  :-D ...извинявай ,но не се сдържах . Пмислих си , че гупата ти е родила котенца  =-O  ....сигурно си искал да кажеш  родилка . ...таа аз не бих ги държал дълго време в тази родилка - по-добре намери начин да ги преместиш  в аквариум , ако другите ти гупички са под 1 см както казваш - едва ли ще има проблем .

Тука по нашите магазини му се вика котилка  :-D :-D  *CRAZY*
: 30.03.2010г 11:11ч
Цитат на: valnata - 30.03.2010 10:52
Сложи си повечко растения и не ги отделяй. Аз в 30 литра имах 3 женски и 2 мъжки гупи, които за много кратко време напълниха аквариума с бебета. Като ги хранех стривах малко люспи да има за малките, които щъкаха свободно и хич не се пазеха. Никой не ги закачаше и това беше причината да ги подаря, и разваля аквариума.  :-D Ако не ги продаваш няма смисъл да отделяш малките. *THUMBS UP*

Е да, обаче в общия има 4 женски Бети и 1 Мъжкар  :-D