• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 04:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

съвет за нов аквариум с гупи

Започната от banderas738, 16.01.2012 20:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

banderas738

благодаря ти колега  какво е съотношението мъжки женски гупи

VenusVicious

Ами ако щом стартираш нов аквариум, не слагай тор. В началото растенията си взимат каквото им трябва от водата. А за рибките 1 мъжка и 2 женски гупи ще заемат към 18 литра, поне аз така го смятам - на сантиметър рибка по един литър. И щом искаш анциструси  2 ти стигат. Ще ти помагат с чистенето на аквариума. Храната на анциструсите е добре ако е гранулирана и им я пускай след като изключиш осветлението.

alex6198

Според мен може и повече рибки да пусне в аквариума по формулата
мъжки 1л
женски 2л
и може да сложи 10-15 рибета

stanislav89

Ако искаш да имаш малки(няма начин да нямаш) по скоро да ти отцеляват си вземи някакво плаващо растение(ричия примерно) или някакъв вид мъх в които да се крият малките рибки.

dratimm

По принцип най-доброто съотношение м:ж е 1:3

EKLIPSIS

Здравей колега ,с аквариум от 40 литра може доста малко видове риби да гледаш,но определено гупите са добър избор,красиви рибки са и лесно се гледат.Броя на рибите ако го определяш по размера им(литър на сантиметър),ето малко инфо-мъжките гупи достигат до 4-5 см,женските до 6 см.Ако не слагаш прекалено много декорации,ще може да имаш повече полезен обем вода,но все пак сложи задължително хубав грунд,растения и задължително плаващи растения за да има укрития за малките.Спокойно може да гледаш в този обем около 7 рибки според мен,ако ще ги развъждаш ти трябват определени съотношения между женски и мъжки,ако ще е само за красота по добре си вземи повече мъжки защото са доста красиви,може да си вземеш 5 мъжки гупи и 2 женски гупи.Успех и поздрави.

Dakata85

Това сантиметър на литър е много добро правило, но лично смятам че 2 литра на Гупа е абсолютно достатъчно. Ти като отидеш да ги вземаш вземи около 10 и те после ще се народят. За половин година ще станат двойно.

Nikiengi

Цитат на: EKLIPSIS - 24.03.2012 18:22
Здравей колега ,с аквариум от 40 литра може доста малко видове риби да гледаш,но определено гупите са добър избор,красиви рибки са и лесно се гледат.

Тук не мога да се съглася с казаното, че се гледат лесно - да бързо се размножават, но красивите гупи имат доста изисквания към състава на водата и вида и количеството на храната! Добре е да прочетеш за това преди да си купиш, защото много бързо се разболяват и умират при неправилно отглеждане.  :-)

Асен Евгениев

Цитат на: Dakata85 - 27.03.2012 11:22
вземи около 10 и те ще се народят. За половин година ще станат двойно.
Още първия месец ще се ошесторят. ;-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Dakata85

Цитат на: akapulko - 27.03.2012 12:06
Още първия месец ще се ошесторят. ;-)

Е трудно. Все пак човека е нов и му трябва малко време докато се чифтосат. А не съм съгласен с това, че имали изисквания. Нямат кой знае какви! Важните изисквания са да не прехранваш и всяка седмица по една трета от водата да се сменя. Спазвай това и си супер.