• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 23:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Коя е най-лесната за размножаване хайверна рибка?

Започната от iv4o2233, 12.10.2011 00:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dgwrite

Може да пробваш със:
от 3 до 5 бр. Lamprologus multifasciatus, 3-5 Lamprologus similis или 3-5 Lamprologus ocellatus. Като става въпрос само за един от тези видове, които може да сложиш в аквариума, по твой избор. Това са цихлиди джуджета, обитаващи черупките които спомена и нека да е поне 40 литра аквариума.

Малавийски цихлиди в по-малко от 200 литра не е препоръчително да се гледат.

iv4o2233

Харесват ми, но са много малки тези, искам някакви по-атрактивни, но щом ми трябва 200 литров аквариум, може би няма да правя цихлидарник. 30 литра стават ли за две златни?  :-D

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Георги

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

iv4o2233

споко, ясно ми е че на една и трябва 30литра :D просто питах за всеки случай. Една ще си взема, щото много ми харесват! :)

iv4o2233

Здравейте отново, понеже няма смисъл да правя нова тема не направих. Имам едно мъжко и едно женско воално данио рерио. Искам да попитам ще стане ли, ако ги пусна в буркан за една нощ, две и ще има ли хайвер. Знам има много теми четох, но никъде не пише дали може в буркан.  :-)

petarvalchev

Не. Това са жизнени риби, които се движат постоянно, а в  този буркан им ограничаваш плуването.

sailender

Най лесната риба е дискуса.. просто ти трява голям аквариум и един конус за площадка за снасяне.Е вече другото си е късмет дали малките ще излязат читави или с дефекти :(

rakim

Цитат на: sailender - 21.11.2011 16:59
Най лесната риба е дискуса.. просто ти трява голям аквариум и един конус за площадка за снасяне.Е вече другото си е късмет дали малките ще излязат читави или с дефекти :(
Стига бе човек...
540л Южна Америка

bay_milee

Цитат на: sailender - 21.11.2011 16:59

Изби рибата тотално. *offtopic

Rainbow sid

Това за дискусите и е вярно и не е.
Ако имаш отгледан или взет готов чифт, то тогава не би трябвало да имаш проблем.Има значение качествата на водата, все пак.Колегата е имал предвид, че са цихлиди и полагат грижи за потомството си,като не е взел под внимание трудоемкият процес по захранването и грижите за водата.
За мен най лесните хайверни риби са атерините.Разбира се за да твърдя това, значи имам опит, и то с доста видове.Слагаш група или чифт, и гледаш всяка сутрин любов :-).Остава само да се извади мъха или стирката във ваничка и да чакаш да се излюпи.Не се изисква никаква специална подготовка, здравата атерина хвърля ВСЯКА сутрин.А захранването е със суха храна, и след време с артемия.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

rakim

Да кажеш че дискуса е лесна риба за размножаване е меко казано..смешно,поради ред причини.Ти само да го отгледаш може да ти скъса нервите ако реши,отделно да хвърли в подходяща вода за да се излюпи,после да захранваш и тн...Да не говорим че има някои видове дискуси които са размножени само от отделни хора по света.Сигурно са по лесни от крибензис,анцитрус,кардинал и тн..айде стига.
540л Южна Америка

sailender

Темата се разпали! Това не ми харесва.
Нека дам малко светлина върху  въпроса. Заминах извън софия за 5-6 дни когато се върнах имах хаивер и на следващите 2 дни имах малки личинки. Точно тогава закупих автоматична хранилка и сложих на рибите ми. след което отново заминах и когато се върнах имах плуващи рибки общо около 100-тина. захраних с артемия точно една седмица и отново заминах. когато се върнах рибтите бяха големи колкото жълта стотинка. и почнах да храня с таблетки спирулина залепени за стъклото и от тогава не съм ги оставял сами. сега имам 70 малки дискусчета... зажалост повечето от тях са с дефекти. Според думите на Орлин поради това че ги е смесил с таиландска кръв и нещо не се е получило хубави родители и лоши малки.
и така де за един рак полагам повече грижи за да роди и да не си изяде малките.

Знам че дискусите са трудни особенно когато нямаш мека вода, но все пак това е моя опит и личното ми мнение не се палете :)