• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 21:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

коридорас болест или от водата или просто му е дошло

Започната от nightX, 27.06.2011 18:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nightX

Стартирах нов аквариум преди около месец и прехвърлих веднага рибите от по малкия ми скаларии калихти и 1 бета имах и 2 коридораса.Вапросните коридораса албиноси си ги купих февруари единия беше около 3см и повече (голямо парче)а другия по малък около 1.5 см.Мисля че и двата бяха женски.Още с преместването единия даде фира.Първо взе да плува по гръб после си лежеше по гръб върху грунда забелязах че мустаците му ги няма.Това че е жив се познаваше само по движението на хрилете.Докато една сутрин го намерих с извито тяло и охлюв върху него.Разбирасе че умря по големия дългах го на едно от следните неща:
1 нов аквариум и дирекно пускане на рибите (изчаках 3-4 дена след като го напълних с вода и тогава ги пуснах вътре но все пак нова вода)
2 прецакал съм животното при преместването
3 беше бая дебел и мисля че не е хвърлил хайвер и от това е станал гафа
4 Просто му е дошло времето с тия размери бая дърт рибок е бил
Сега около месец по късно същите симптоми по малкия.
забил главата и лежи по гръб.Като посегна да го извада тръгва на някаде.Разликата е че вчера много зе да шари из аквариума а преди се придържаше към дъното.И да нямам му мустаците.
Някакви идеи на какво се дължи този феномен.

MeTogu

Естественно че смърта му се дължи на точка 1.А втория много вероятно го е последвал по същата причиниа.Само че е бил по-голям и по-силен за това е издържал повече.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

nightX

Първия да , но втория месец по късно смисъл в момента.Въпреки че е възможно преди 3 дена смених 10% от водата с направо от чешмата.Чак пък толкова да са чувствителни тия коридораси.А най интересното е липсата на мустачките.

stilista

Цитат на: nightX - 27.06.2011 23:14
.А най интересното е липсата на мустачките.

За мустаците при сомовете знам че падат при стрес и лоши условия(които всъщност си им създал)
Бях си взел стъклени сомчета преди 3 месеца и половината "обръснаха "мустака ,но до 1-2 седмици се оправиха и им порастнаха нови  *THUMBS UP*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.