• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 04:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Колко литра аквариум трябва за златните рибки???

Започната от NikolaV, 26.02.2005 21:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaV

Цитат на: "ВЕЛИНСКИ"Иначе аз лично не препоръчвам златни да се гледат с други видове риби, особено със сомове. Не са малко случаите, когато сомовете засмукват воалите на златните и ги обезобразяват, защото нощем златните лежат на дъното.
Интересно! Не го знаех :roll:

Mario

Хора ,когато става въпрос за златни рибки питайте задължително ВЕЛИНСКИ ;)  Той е най-запознат с тях !!!

ВЕЛИНСКИ

Цитат на: "EviL"Приятеля аз смятам че достатъчно литература съм прочел и не сам говорил конкретно за златни риби! а пък ти си сложи 3 рибки в 100л аквариум :D

Точно това съм направил  :wink:

NikolaV

Цитат на: "ВЕЛИНСКИ"
Цитат на: "EviL"Приятеля аз смятам че достатъчно литература съм прочел и не сам говорил конкретно за златни риби! а пък ти си сложи 3 рибки в 100л аквариум :D

Точно това съм направил  :wink:
Хм... Няма ли да им тясничко? :mrgreen:

EviL

За Велински: Содержание их в аквариумах довольхо затруднително,так как золотьие  рьибки нуждаются в сравнительно больших объемах бодьи с хорошим кислородхьим режимов. В 40-50 л при слое водьи не более 30 см можно содержать максимум 6-8 рьиб, да и то при непрерьивном продувании водзи воздухом.
Цитат от аквариумное рьибоводство на М.Н.Илъин

ВЕЛИНСКИ

Хехе - тоз другар не го познавам  :lol:

Но хората които са авторитети в тази област (д-р Ерик Джонсън, Джеки Чан  8) , Джо Ан Бърки и Лив) казват съвсем друго  :wink:

EviL

не мога да споря , не гледам такива гадини в аквариум, просто констатирам! :D сигурно си прав щом ги гледаш! А за мене що е руско се е верно :wink:

dido

А, руснаците ги видяхме как вървяха 70 години по верния път... ;-)

ВЕЛИНСКИ

Има много интересни материали на руски, но има и големи глупости. Някои руснаци се мислят за богове при гледането на риби и кучета например, но са много далече от истината.

emzata


emzata

За Велински:Незнам какво си чел на руски но това че пишат глупости е малко смешно,рашаните колкото и да ни е кофти са на светлини години от нашата акваристика,погледни им пазара и ще ти стане ясно!
Да не говорим за кибер акваристиката която  преобладава в този форум,хора силни с РС тата си се правят на много велики а не са виждали примерно рибка по малка от един два сантиметра просто защото не се продава Online (имам предвид малки новородени рибки,подастващи и т.н)
Относно златните риби които не си е купувал да не си купува гледането им в София е доста трудно.До колкото за обема вода колкото повече толкова по добре.

EviL

За емзата  . Мерси за съдействието относно руската литература!
    Да не говорим за кибер акваристиката която преобладава в този форум,хора силни с РС тата си се правят на много велики а не са виждали примерно рибка по малка от един два сантиметра просто защото не се продава Online (имам предвид малки новородени рибки,подастващи и т.н)
    За това не съм съгласен с теб, а и по този начин убиждаш доста хора вкючително и мен!

dido

Цитат на: "emzata"За Велински:Незнам какво си чел на руски но това че пишат глупости е малко смешно,рашаните колкото и да ни е кофти са на светлини години от нашата акваристика,погледни им пазара и ще ти стане ясно!
...

Това поражда у мен патологичен интерес ;-)
Руснаците ги видяхме, че могат да правят само оръжия за масово унищожение и чайници от титан. Нещо ми се губят останалите им умения. Долу-горе на това дередже е и тяхната псевдонаука. Те винаги са били и ще си останат много назад спрямо западните си колеги.
Що се отнася до нашата акваристика по добре да гоним постиженията на тези на запад от нас, отколкото на тези в Сибир. Така или иначе повечето руски текстове по въпроса са преписвани от западни издания, родните им такива са пълен смях. За пример ще ти дам книгите за растения - сравни тази на Каселман и тази на Махлин.

Цитат на: "emzata"...
Да не говорим за кибер акваристиката която  преобладава в този форум,хора силни с РС тата си се правят на много велики а не са виждали примерно рибка по малка от един два сантиметра просто защото не се продава Online (имам предвид малки новородени рибки,подастващи и т.н)

Най-добрите акваристи, пишещи в този форум не са компютърни гурута. Сигурно 99% от гледащите рибки са правили успешни опити да ги размножават.

Въобще правиш лош старт - залиташ към стила на Килимен ;-) Едва ли ще бъдеш полезен на някого тук с подобни коментари :-)

ВЕЛИНСКИ

Цитат на: "emzata"Гледам и се маем :P  :cry:

Всяка област си има разбирачи и всеки конкретен раздел в тази област си има авторитети. Руснаците може да са големи разбирачи от акваристика (шапка им свалям за книгите и статиите по абща акваристика), но нямат и пукнато авторитетно име в гледането на златни риби, например.

Напомняте ми един мой приятел който не знае никакви езици, освен руски, който е учил в 8ми клас и поради тази причина по-големи специалисти в компютрите и софтуера от руснаците няма за него :D

Raven

аз съм подобен случай,защото знам прилично английски ,отлично руски/не по мое желание - така се случи/ и никак който и да е друг език.
по тази причина чета повече руски сайтове и литература отколкото англоезични,но за разлика от твоя приятел осъзнавам колко са зле руснаците в повечето области.
в акваристиката са сравнително напред защото се занимават от отдавна - още отпреди втората световна ,и защото поради бедноста си като нас се занимават много със самоделки ,а западняците гледат повече наготово.
от друга страна имат много недостоверна информация ,ползват остарели понятия,робуват на псевдоистини ,легенди и остарели виждания.класификацийте често са им объркани - няколко пъти съм цитирал погрешни и остарели определения за риби и растения заради това.изобщо когато ИТАРТАСС сообщает - не вярвай много , затова там често кацат летящи очинии .освен това постоянно откриват разни невъзможни неща като студения ядрен синтези прочие "вечни двигатели"
последната руска книга за растения е тази на Цирлинг от 87 година, след това имат само цитиране и преписи от западни автори.аз чета често руския форум за акваристика - имат 4-5 човека които са в час и повечето от тях не живеят в русия - останалите са на много ниско ниво -като опит и информация.
изобщо когато се ползват руски источници - по добре е да се има едно на ум. :wink:
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.