• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 01:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

какво им става на златните ми рибки

Започната от rossi77, 27.06.2009 14:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rossi77

Имам въпросче:какво се побъркаха златните ми рибки?Сутринта като им включих осветлението 2-те златни пощуряха,гонят третата,и я блъскат,на какво се дължи поведението им?Живеят заедно вече месеци и досега не са се държали така,дори храна като им сложих не престанаха и не обърнаха никакво внимание,а те по принцип са много лакоми и вечно са гладни.На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. И все пак  за Вселената не е чак толкова сигурно!

hyusko

Дай малко инфо за аквариума :-( :-( *offtopic

Radinka

това какво значи,hyusko ?Може би:
Дай малко инфо за аквариума де?
  Аз имам 500 литров аквариум с 11 златни рибки и в последно време забелязвам че едната постоянно я гонят.Плуват плътно зад нея мислях че може да е някаква любовна игра
златарник,скаридарник и жабарник

Bai Pe6o

По принцип точно такава е любовната игра при златните. Мъжкият гони женската из аквариума и я притиска отзад.
Не би трябвало,  обаче ако златните не са полово зрели да правят любовни игри.
Евентуално ако мъжкият е полово зрял може да гони женската, дори тя да не е готова за размножаване. Като при хората-години и род не признава.  :-D
rossi77, на каква възраст са ти рибките?

rossi77

не знам на колко са ,аз ги гледам 7-ми месец,но действително едната е доста по едра от другите две,тази която гониха почти до преди малко сега стои само на дъното :buff:
Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. И все пак  за Вселената не е чак толкова сигурно!

mejdupraznika

Напиши кратка информация за аквариума, Обем, филтрация, с какво ги храниш ? смяната на водата каква е ? и всичко каквото се сетиш  би било полезно.

dok70

Цитат на: rossi77 - 27.06.2009 19:54
не знам на колко са ,аз ги гледам 7-ми месец,но действително едната е доста по едра от другите две,тази която гониха почти до преди малко сега стои само на дъното :buff:
Ай честито!
Имаш си хайвер от "златни прасета"!
:-D
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

LeiNaD

Цитат на: dok70 - 28.06.2009 15:19
Ай честито!
Имаш си хайвер от "златни прасета"!
:-D

Честито, от чисто любопитство защото и аз имам златни, но още са малки. На каква възраст хвърлиха хайвер?

rossi77

нямам си и на идея на колко са рибките,най-голямата която май е мъжка е около7 см без опашката,другите са по малки *dontknow*

Bai Pe6o

Щом ги гледаш 7ми месец и можеш да различиш мъжкия, поне той най-вероятно е полово зрял.
Следователно почти сигурно е,че е любовна игра, поне от страна на мъжкия. Ако женската не е готова за размножаване, вероятно гонитбата скоро ще спре. (случвало се е в моя аквариум). Просто на момчето рано или късно ще му писне и като види, че няма да стане нищо,  ще се примири и ще спре. (до следващия път когато му се ...).  :-D

rasisioo

iskam da popitam ne6to za moita zlatna ribka  :duvar: :duvar: :duvar: zna4i ot nqkolko dena e mn zle promenq si cveta tq e oranjava s 4erni petna no sega cveta i e samo oranjav i e nqkak si kato mrsna izglejda mn zle davam i vitaminozna hrana grijase za neq no za6to taka se polu4ava molqvi pomignete mi  

Нарушена точка 3 от правилата!

Radinka

с каква храна ги храниш?На мен ми се е случвало да си купя оранжево с черно риба и като порасне остава само оранжева.Колко е голям аквариума и какви са обитателите му?
златарник,скаридарник и жабарник

rasisioo

[k]ribata mi jivee sama ima dostata4no prostransto vsi4ko e dekorativo v akvarioma akvarioma ne e krgal i e golqm okolo 30 ili 40 sm.Ribata q hraniq s razli4ni hrani seki mesec 4esto i davam vitaminozna.Vodata e 4ista imam pomna i gba.Mislq da kupq nqkakvi kapki za vodata   za da q pre4istavt tva dali 6te mi pomogne kajete mi kvo da nepraviq[/k]