• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 19:14

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Умират ми анцитрусите

Започната от kruchmar, 07.03.2008 19:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

malomir


MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

nina

Не разбирам защо трябва да се правят такива експерименти *dontknow* Има си храни за дънни риби, слагате си им от тях и това е. Чернодробната със сигурност няма да ги умори, но принципно доста зацапва водата, а анциструса, както и май всички риби, обича чистата вода. Единственото разнообразие в менюто на анциструсите си, което съм правила до сега е накълцана наситно маруля и спанак, слагам я в едно пликче във фризера и чупя по малко парченце. Пада бързо на дъното и бива веднага употребена, което ме навежда на мисълта, че им харесва. А и до сега нямам умрял анциструс, то от това по-дуракоустойчива риба май няма. Но да храните с хлебарки...  *STOP*  *NO*

malomir

Всъщност ние викаме на червен пипер това с което се прави запръжка.Сега разбирам че става въпрос на червена чушка,което осмисля поста по-нагоре.Извинявам се за недоразумението на Методи!

MeTogu

Е със спанак и маруля може с чушка не може?!Защо пък не?Колко вода ще изцапат 30-40 зрънца чернодробна на 200 литра аквариум?Но попаднали веднъж на дъното и мине ли анциструса да ги засмучи,вече не е добре.

Приема се malomir,то и аз го бях написал една .... само аз си разбирам. :)
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

nina

Ми не знам от къде ти е инфото за чернодробната, ама имам една приятелка, която главно храни с такава и още някаква "витаминозна" уж. От тия неизвестните. Трябва да ти кажа, че има прекрасни екземпляри - анциструси, скаларии и калихти. Някои от тях преминаха 7 години живот  :-P

MeTogu

Не е  инфо а е добит опит.И аз съм имал анциструси по възрастни от 6-7 години.Видях го как умира мъжкия.Повече от 13-14 см.Бавно ден след ден ставаше все по неподвижен и спря да се храни.Жив а охлювите го полазват.И след 4-5 дена реших да прекратя мъките му.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

indjov_77

Аз ще подкрепя MeTogu защотот откакто започнах да храня мойте риби със чернодробна храна, ми измряха всичките Анцитруси ( 6 бр. ) Но за сметка на това Ампулариите си похапнаха добре.

bigbeer

26.03.2008 03:20 #23 Last Edit: 26.03.2008 03:22 by bigbeer
добре прочетох това.. чудех се защо душата ми се толкова терзае.. а аз съм правил нещо толкоз грешно цял живот.. о-оо майн год!
вече никога няма да си храня рибоците или недай си боже - анцитрусите с чернодробно-гаражно-непроверена или несертифицирана с поне стандарта ISO 85, 98 или 2008 храна.. сакън! анатема!
даже започвам да се чудя, как вече почти 20 години не съм успял да уморя поне един анцитрус с 'чернодробна'.. - явно доставчиците са ми доста добри.. :)  *DRINK*

LAMERA@

Добре де аз си купих нови анцитроси, и те ми умряха само че корема им не беше подут а вдлъбнал това какво ще рече.Единият стигна до момент когато вече не можеше да се залепи за стъклото а другият умря след 3 дена. :'( :-(