• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.08.2025 22:16

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ивайло Гиздов

Бременна е колега.
Светло и е петното защото малките са светли.
Когато се родят ще ги видиш какви са жълти.

Петко Красимиров

ARCHEON

Цитат на: rapundzel - 28.01.2012 18:05
Бременна е колега.
Светло и е петното защото малките са светли.
Когато се родят ще ги видиш какви са жълти.

Добре, до сега не съм имам плати....Но колко време има...аз я купих преди седмица....и от тогава си е все така...

Rosko

Петко Красимиров

Когато моята плата раждаше аз не я преместих в родилка, а в пластмасова купа, защото според мен родилките са твърде тесни.Но избора е твой.Просто ти казвам как ще е по-удобно на платата като ражда.  :-) :-)

kaliht7

хх..И аз имах точно такава плата и като я сложих в аквариума,всички мъжки започнаха да я гонят настървено за да я ....Като говорим за мъжки хелери ,гупи и молинезии :-D :-D :-D :-D :-D :-D

ARCHEON

Цитат на: Петко Красимиров - 28.01.2012 21:04
Когато моята плата раждаше аз не я преместих в родилка, а в пластмасова купа, защото според мен родилките са твърде тесни.Но избора е твой.Просто ти казвам как ще е по-удобно на платата като ражда.  :-) :-)

Аз ги местя (живородките) в една колба 2литра и я слагам вътре в аквариума с малките рибки...и топло и светло и сред малки рибета :):):)
До сега само молинезийката съм изпуснал...изяде ги за 15 мин :(
А до сега такава палта не съм имал и малко ме изненада :)
Блгодаря на всички за мненията!

Илиян

Здравейте вчера си купих 2 бременни гупи,днес гледам че само на едната и е издут корема,сигурно е родила докато ме е нямало и малките са били изядени.Та скоро ли ще ражда другата гупа за да знам дали да я отделя в самоделната ми родилка,а и да не забравя другата гупа ще ми роди ли след 26-30 дни?Мерси предварително.
Ето снимките на бременната гупа:

Ето снимки и на двете гупи заедно:
http://aquariumbg.com/forum/napravi-si-sam/bezplatna-rodilka-barzo-i-lesno!-podobren-variant!/
Казвайте бързо,че я отделих в родилка която аз си направих от пластмасово шише

Асен Евгениев

Цитат на: Илиян - 07.02.2012 03:07
сигурно е родила докато ме е нямало и малките са били изядени
В тоя гол аквариум и в тая компания, начело със скалариите, няма как да оцелеят. Другата бая ще поседи в шишето.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Илиян

Ами тогава можеш ли да ми кажеш г\д след колко ще роди за да я махна от шишето за да не се мъчи.

Caxapa

Едната рибка и трябва месец докато роди а на по-дебеличката  и трябват поне 2 седмици. Когато дойде време да ражда, коремите им се издуват доста и даже често се виждат очичките на бъдещите мъници. Аналният отвор изпъква и е по-тъмен. Останалото можеш да прочетеш от падащото меню или използвай търсачката на сайта.Успехи!

Криси Пищолски

Здравейте :whistle:Гупата ми е браменна от 2 седмици ,но нещо я мъчи и не иска да ражда.Тя има 2 черни точици на коремчето и по това разбрах ,че е бременна.Кажете какво да права.Ще кача снимка по късно :-)

Мартин Пищолски

Здравейте :-) Според вас браменна ли ми е гупата :-)

protel111

полово зрелите женски гупи са постоянно бременни при наличие на мъжки, дори с едно оплождане раждат по няколко пъти

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!