• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 15:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gogata_bsl

Бременна ли е тази гупа и до колко горе долу дни трябва да роди ?

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

gogata_bsl

Мерси за бързия отговор. А малките (дано преместя навреме майката) с какво да ги храня може ли със стрита храна за големи(храня с дафня) или си трябва специална храна за малки?  *offtopic Нов съм в отглеждането на риби и заради това питам толкова. *offtopic

Асен Евгениев

Цитат на: gogata_bsl - 17.02.2011 00:31
храня с дафня
Вземи поне едни люспи, маркови, по лев и нещо са.

gogata_bsl

Добре ще купя няма проблем за мен.

Това е другата ми гупа.Бременна ли е и много ли има до раждането.

MeTogu

Бременна е.И има доста до раждането.Може би 2 седмици.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Петър Матов

Здравейте, първо да се представя казвам се Петър и съм начинаещ в отглеждането на аквариумни сладури. Преди 3 дена си взех 2 женски гупи ( бременни ), на едната от тях коремът и е доста подут и се чудя дали е време да я отделя, та ще прикача няколко снимки и ако може някой да прецени дали да я вадя от общото аквариумче ще съм много благодарен :)

Снимките не са от най-добрите, ако не може да прецените добре утре ще направя други :)
Благодаря предварително!

Асен Евгениев

Едната ще роди съвсем скоро.

Петър Матов

Значи да я отделя така ли ?

mastermind

Цитат на: matow - 23.02.2011 00:27
Значи да я отделя така ли ?

отделяй я  (тази със синята опашка) ,защото ако не днес то утре или др ден мисля, че ще е събитието.. много е подута и отзад и се е разширил отвора вече
като я преместиш наблюдавай колкото можеш по-често за да хванеш ако може момента на раждането... изкара ли 10 - 15 рибета я  връщай веднага в аквариума, защото си ги изяжда веднага... ако можеш сложи някакво растение от типа на мъх... кабомба или нещо подобно, в което да се скрият малките като излязат от корема й, защото ако няма къде да се скрият ги изяжда  за 0 време..

след като се родят малките  там където ще ги гледаш трябва да има постоянна температура (без големи колебания) и аерация на водата... 1-вия ден Не ги храни бебетата.. на 2 , 3 може да им дадеш мн ситно стрита съвсем мъничко храна, ама наистина мъничко за да не се замъти много водата ида не преядат рибите...

аз моите бебета съм им изрязал 1 шише от 3 литра и съм го пробил с 1 шило на доста места за да влиза водата  и съм го закачил с 1 кукичка вътре в големия аквариум при другите  така си спестявам парите за още 1 нагревател и филтър а и си живее в аквариума в които ще е и след като поотрасне..

Caxapa

02.03.2011 11:21 #670 Last Edit: 02.03.2011 14:58 by Caxapa
Моите бебета ги захранвам със спирулина. Много ситно стрита храна като прах с зелен цвят. Като станат на една седмица почвам да ги храня с много ситно стрита храна на люспи.  Храненето е по малко но няколко пъти на ден.

Петър Матов

И двете родиха, първо роди тази с по-малкият корем и 2 дена след нея и другата :) Благодаря ви на всички  :popcorn:

Асен Евгениев

А тази най-отдолу да не е започнала да се изгърбва и сплесква?

Петър Матов

Morphined

Аз също ги захранвам със спирулина и съм сравнително доволен. Може също да им даваш сушен циклопс или артемия. Но в никакъв случай чернодробна,дафния и т.н.