• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 20:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yumkata94

дали е бременна и ако е колко остажа до райдането според вас?

MeTogu

Рибата ти има плод и е бременна,ама за раждането не се знае кога точно.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

tonro

Хора незмам какво да правя преди половин час хелерката ми роди 1 малко след половин час там некаде гледам са станали  3 , а петното отзат и стои пак голямооооо.
                                                                         КАКАКВО ДА ПРАВЯЯЯЯЯЯ ??????????????????????????????

NO CARRIER

Остави я на мира да си ражда на спокойствие, а ти иди пий едно питие през това време.   *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

tonro

ок  *ROFL* *ROFL* *ROFL* *ROFL* *ROFL*
: 26.01.2011г 18:06ч
Хелерката ми роди 25  малки рибета (черни и червени)  *DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK* *DRINK*

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

n1k3r

Какво мислите за тази гупа ? Вече 1 седмица я гледам и ми се струва, че е бременна. Отзад има голямо черно петанце а и мъжкия все след нея ходи.....

http://img573.imageshack.us/img573/4995/26012011088.jpg

reaskol

Цитат на: n1k3r - 27.01.2011 17:26
Какво мислите за тази гупа ? Вече 1 седмица я гледам и ми се струва, че е бременна. Отзад има голямо черно петанце а и мъжкия все след нея ходи.....

http://img573.imageshack.us/img573/4995/26012011088.jpg

Първо мъжките винаги ходят след женските. И второ гледам, много е малка женската едвали ще ражда скоро !

Harry1976

Цитат на: reaskol - 27.01.2011 17:58
Първо мъжките винаги ходят след женските. И второ гледам, много е малка женската едвали ще ражда скоро !

Здрасти и от мен,

женската ти е доста млада или просто няма да порастне повече. Възможно е да роди 1-2 малки, но вероятно няма и да разбереш. Не се вижда добре на снимката и не мога да ти дам категоричен отговор, а само предположение.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

salamandar

А ако нее родила още изчакай няма проблеми,загледаи се в коремчето и,когато стане плоско а не както си е кръгличко,тогава можеш да очакваш поколение скоро.Доста време минава докато роди.Поне 3-4 седмици,не се притеснявай.

tonro

Хора, ако не бях отделил една   гупенце щях да нямам рибенца (роди 17 рибенца бели), а тя рибката сиг имаше 22 дена и роди ,според мен избарза с раждането а при някои закаснява баси  :-D :-D :-D :-D . Сега чакам още една да роди доста напреднала е...........
: 28.01.2011г 21:09ч

Тази рибка оградена в червено само лежи на дъното,от_време на време се качва на горе.Въпроса ми дали има нещо, да_не_би пак да се крие да иска да роди ????
                                                                             МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!!!!!!!

Harry1976

На тази гупичка й е много рано да роди. Виж дали не свива перките или да не би да е нещо болничка. Дано не си пренаселил аквариума.

tonro

Еми Аквариума ми е висок 40 /широк 50 и дълакдълъг 60 см. В него има общо 35 рибока

werity

Здравейте , хелерката ми е брененна и е доста неспокойна гони другите рибки и се чуда дали е време да я отделя ?
Обичам Кур*ите но мраза номерата им !

Harry1976

Цитат на: werity - 29.01.2011 22:23
Здравейте , хелерката ми е брененна и е доста неспокойна гони другите рибки и се чуда дали е време да я отделя ?

Хелерите са по принцип от най-враждебните живородки, доколкото може да се говори за враждебност при живородките.  :-D
Покажи някоя снимка, така не можем да ти дадем съвет. Аз имах воална хелерка, която биеше всичко наред, включително и двата мъжки хелера. Това не им пречеше обаче да си изпълняват съпружеските задължения.  :-D А може пък да не е била доволна точно от това, та по тази причина да е пердашила другите обитатели на аквариума ми.  *ROFL* *ROFL* *ROFL*