• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 20:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tonro

Бременен ли е този хелер, и  кога ще роди ?

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

DarkHearth

Благодаря ви, че се отзовахте бързо. Щом я отделих, след около час роди 20-тина рибки. И искам да попитам възможно ли е да е бременна от молинезия, тъй като в аквариума единствената мъжка живородка от 2 месеца насам е черна молинезия ?
Също така можете ли да ми кажете дали е бременен този хелер (този е друг) и ако да, кога ще роди?

macipis

Аз скоро бях спорила, че хелерите освен с такива и плати, могат да се чифтосват и с молинезии - не ми повярваха, но в Уикипедия си пише, че има и такива случаи. Твоя евентуално е доказателство, пък и щом е черна молинезията, няма начин потомството да не е наполовина ''негро микс'' :). Аз също имам молинезии и хелери и ще се радвам, ако някой ден видя тази кръстоска.

Асен Евгениев

Точно този случай надали е доказателство за такава кръстоска.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

macipis

Е, то зависи, може поне снимки на малките да пусне, че да видим колко е правдоподобно всичко.

Harry1976

Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

DarkHearth

Някои от малките имат черна линия, подобна на линията при възрастните и някои са леко оцветени в оранжево, но за съжеление немога да кача снимки сега, защото имам проблеми с телефона. Другият хелер също роди, но рибките са с доста по ярко оранжев цвят. Ще снимам и ще кача снимки при първа възможност.

DCP

botan

На колкото и места да питаш отговора ще е все един.  :-P

DCP

:-D Извинявай ! Просто видях че има глобална тема след като направих моята и реших да пусна и тук.  *SORRY*

DCP

Бременна ли е платата и ако е рано ли е да я отделям ? Благодара предварително !  *privet*

MeTogu

Че е бременна,бременна е.Но не може да се каже със сигурност точно кога ще роди.Хубаво е рибите да се снимат преди да са се хранили.А тази изглежда различно надута на 2-те снимки.Това под какъв ъгал се снимат рибите също има значение.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

tonro

Въпроса ми е за рибката кога ще роди ??????????????????????????????????????????

Harry1976

Здравей,

тази красива червена хелерка според мен ще роди до 12, най-късно 72 часа. Зависи при каква температура я държиш.
После се похвали да кажеш. Така като я гледам, ще имаш около 30-45 малчугана от нея!  *DRINK*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)