• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 22:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rosko

еми само в родилката  мога да се оправя просто  малката е отделена отделно 2 аквариума и няма къде другаде

Victoria_-_GG

виждала съм и външни родилки, а можеш и ти да си направиш :) кутия пластмасова, или... ох изчерпах се...

emko56

Моля ви аз съм новак и не знам толкова много за рибки наште са гледали и мислих да се пробвам и ми хареса но това е друг въпрос,моля кажете какви са признаците когато точнпю ще роди.

Victoria_-_GG

Аз също може да се каже че съм новак, но това което научих от този сайът е:
- Преди да роди (някаде ден преди това) рибката става неспокойна
- Ден два преди събитието при някои гупи се виждат очичките на малките (само при някои)
- Ден два преди раждането корема става почти правоъгълен( по-квадратна форма не заоблена)
Това знам за живородките като цяло... Нека и по-опитните да попишат малко дее  :-|
Ох и дай снимка :) така ще е много по- лесно.А по-добрите може и почти точна дата да ти кажат ;)

emko56

Цитат на: Victoria_-_GG - 05.07.2011 01:30
Аз също може да се каже че съм новак, но това което научих от този сайът е:
- Преди да роди (някаде ден преди това) рибката става неспокойна
- Ден два преди събитието при някои гупи се виждат очичките на малките (само при някои)
- Ден два преди раждането корема става почти правоъгълен( по-квадратна форма не заоблена)
Това знам за живородките като цяло... Нека и по-опитните да попишат малко дее  :-|
Ох и дай снимка :) така ще е много по- лесно.А по-добрите може и почти точна дата да ти кажат ;)
Аз ще дам но проблема е че когато насоча да снимам те бягат.

Victoria_-_GG

МИ явно ги е страх. И моята скалария се блъска в аквата ако се стрене. Бавни и премерени движения :)

kosturska

Щом сме тръгнали да споделяме опит, ще кажа че в рамките на една седмица при мен родиха 2 гупи. Едната си е дребничка, не беше с някакъв голям квадратен корем, но роди около или над 50 малки. Доста изненадващо като цяло, да не говорим за първо-второ раждане(не гарантирам кое от двете е). Другата пък едвам плуваше горката толкова огромна беше станала, но роди десет-петнайсет едри бебета. При мнозинството е така - голям корем ->раждане, но има и изключение. Реших, че е добре да споделя опита си и да кажа: следете кога ви раждат рибите - когато са малко като количество е лесно.Коремите не винаги са гаранция :)
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!
Мечо Пух

Петър Матов

Хмм при мен точно преди да роди дадена риба тя се кротва и избягва контакт с другите риби. И аз имам един такъв случай с една издута, която я чаках да роди, а роди една, която я очаквах в по-късен етап. Природа, когато им е писано раждат :D

Rosko

Здравей те най-сетне моята дебелана роди .Сутринта като отидох и тъкмо си мислих ,,ей сега ще има към 50 рибки'' на майтап и гледам 7-8 рибки до майката не знам тя не ги ядеше те седяха до устата и ,но не ги пипаше.Излязох и след около 2 часа се прибрах и какво да видя още към 20-30 рибки не знам колко са и сега съм ги сложила в 3-литров буркан и сега са там заедно с там (сестричка/братче което е по-големичко . Ето и няколко снимки:
- това е мама гупка
-ето ги сори за лошото качество
-бебчовци

Yashko

Аз бих искал да знам дали моят хелер е бременен и ако е така кога ще роди?
А ето и негови снимки:

MeTogu

Че е бременен,така е.Обаче дали е хапнал преди да го снимаш е от голямо значение.Иначе наближава да роди.Само да вмъкна една скобичка,че частност черните хелери не са много плодовити по мои наблюдения.И може да започне да дава поколение доста по-късно от колкото червените примерно.Може да мине и година.Така че има и значение на каква възраст е хелера.Ако дадеш повече информация може да отпаднат доста съмнения.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Yashko

Благодаря ти много! :) А отнсно нейната възраст е на около 1 година и половина.

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Yashko

Не е раждала никога.
: 15.07.2011г 10:10ч
А според теб, дали да я отделям?

Harry1976

Цитат на: Yashko - 15.07.2011 13:54
Не е раждала никога.
: 15.07.2011г 10:10ч
А според теб, дали да я отделям?

На първата снимка, която си публикувал, ми изглежда закръглена само в предната част, а в задната - никак. С други думи, изглежда ми добре нахранена. Ако може, щракни я сутрин преди да я храниш, за да ти дадат хората по-точен отговор. :)
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)