• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 09:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

beloslav

3 гупи родиха, една от който роди два пъти.Родиха в общия където има 3 данио и 6 неона и всичкое живо не я мести.

Caxapa

Цитат на: beloslav - 20.03.2011 15:31
3 гупи родиха, една от който роди два пъти.Родиха в общия където има 3 данио и 6 неона и всичкое живо не я мести.
Лоши съвети даваш колега! С това данио просто няма шанс да оцелее някое малко на гупите.

yvi4ka99

Много благодаря,миа.Всъщност имам и неонки.Сега ще ми подаряват по-голям аквариум,така, че този ще си го оставя за бременни гупички като тази.Пък ще и купя и родилка.Да знаете по колко парии вървят родилките за гупички? *mislia* *mislia* *mislia*

The Proo

Незнам за другите градове ама в Разград са между 5 и 9 лева.Моята е за 5 лв. тя е единична и малко само за гупи пък ако искаш вече за хелери си приготви 10 лева.

yvi4ka99

Добре.Благодаря The Proo . :)
Всъщност аз не обичам много хелерите *mislia*

n1k3r

*offtopic
  Да не отварям нова тема да попитам тук.... Ако оставя 1 гупа да роди в родилката без тази решетка за малките, дали ще оцелеят ? Или майка им ще ги лапне за закуска ? Миналия месец тази съща гупа роди на 19-ти и тогава я оставих 2 3 маника заедно с нея и оцеляха.  :-(

Buhoff

Колега днеска една от гупите ми я хванах да ражда бяха две женски в 26 литра. Видях че другата женска преследва бременната и я махнах. След като роди 3 рибки видях как изяде едната. Реших да я преместя в родилка която купих преди време и още ме е яд :-|. Щом я сложих в родилката роди две и ги изяде без никъкъв шанс да се спасят. Ядосах се и я махнах от родилката. Моето мнение е че родилката е един излишен аксесоар. Ако имаш отделен аквариум с повечко укрития да се скриват малките ще оцелеят повече отколкото в родилката.  *THUMBS UP*

boxko

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

boxko

Harry1976

Цитат на: boxko - 22.03.2011 00:37
Кога ще ражда ? 
Според мен, между 7 и 10 дни има още. Зависи кога е родила за последно и при каква температура я гледаш.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Асен Евгениев

Отдавна съм изхвърлил родилките, за целта ползвам 10 литрови аквариумчета.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

yvi4ka99

Но в ощия ми аквариум има едно мъхесто водорасло,което е по цялото дъно.Ще ги изядат ли гупите бебетата ако се скрият там? *HELP*

миа

"Мъхестото водорасло" е или явански, или сингапурски мъх (в интернет може да откриете повече информация). Малко рибки не изяждат малките си и гупите не са от тях-спипат ли някое малко, веднага ще го глътнат. Ако малкото е много жизнено може и да се скрие, но не препоръчвам да рискувате.

Desmoria

Предупреждавам за последно, всякакви теми от рода на "Бременна ли ми е рибката?", "Кога ще ражда?", "Малко, много, средно ли е бременна рибката ми?" ще бъдат трити без предупреждения. За подобни въпроси си има специална тема, която е застопорена най-отгоре на раздела (http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/kajete-mi-dali-moyata-ribka-e-bremenena-vsichki-vaprosi-tuk!/). Ползвайте я!
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.