• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 08:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

gipsa

Според мен гупата ще роди до края на седмицата. *privet*

LuDiQa

Цитат на: gipsa - 17.03.2010 21:49
Според мен гупата ще роди до края на седмицата. *privet*
Да  а хелерката другата седмица НАЧАЛОТО !!! :-)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Асен Евгениев

Отдели ги по-отрано, за да няма изненади /и замезване/.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Morphined

Хелерката ти може да роди всеки момент,на мен са ми раждали с по-малък корем :)
За гупата не се вижда добре. Трябва да хванеш в "кадър" черното в задната част на тялото й,за да се прецени точно. Тя може да е много дебела,но малко бременна ;) Все пак и аз смятам,че до седмица ще роди.

hitsfromthebong

Просто не ми се гледат 24 страници , та направо ще питам. Ако има такъв въпрос се извинявам :)
Таа гупата ми има доста голямо черно петно под опашката ... Отделих я , и въпроса ми е кога ще роди , защото е наистина голямо петното  :-D
До час очаквайте снимки :)

ПС - Снимките ;) Успях да снимам 1 , нно направих клип , качеството не е от най-добрите , но се вижда горе-долу

Клипа :))
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

kdravia

Докато има шарани,ще има и рибари!

Harry1976

Цитат на: hitsfromthebong - 11.05.2010 17:30
Просто не ми се гледат 24 страници , та направо ще питам. Ако има такъв въпрос се извинявам :)
Таа гупата ми има доста голямо черно петно под опашката ... Отделих я , и въпроса ми е кога ще роди , защото е наистина голямо петното  :-D

Приятел,

съдът, в който си я сложил е с добра големина, но няма аерация! Вземи й ни животинката една родилка и я пусни в общия аквариум с родилката! Може би до ден, най-много 3 ще роди. В съда, в който е в момента, тотално ще се стресира и може да загубиш малките - да се родят не напълно развити или пък на топчета.

Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

nikolaytoshev

hitsfromthebong

Тя попринцип е в аквариума при другите риби (с родилката) , това беше за снимката ;)

vasso

Водата ми се струва прясна, а не трябва. Тези мехурчета по стъклата са опасни. Иначе сложи вода от големия аквариум в родилката или там където си я сложил.

kdravia

Цитат на: vasso - 12.05.2010 02:57
Водата ми се струва прясна, а не трябва. Тези мехурчета по стъклата са опасни. Иначе сложи вода от големия аквариум в родилката или там където си я сложил.
101% прясна.

wwladoo

С тая прясна вода,най- много да предизвика преждевременно раждане,както обикновенно се получава,и недооформени малки, които повечето да умрат! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

kdravia

Цитат на: wwladoo - 12.05.2010 04:38
С тая прясна вода,най- много да предизвика преждевременно раждане,както обикновенно се получава,и недооформени малки, които повечето да умрат! ;-) :-)
Сега е сгрешил,пък другия път ще го направи както трябва,пък и който от наз знае,ще дава по едно рамо. *THUMBS UP*

hitsfromthebong

Изсипах водата , измих родилката и сложих от водата в аквариума :) Мерси много, колеги :):)

*offtopic Ще могат ли малките да се хранят с храната , която давам и на големите , или да купя за новородени ?  *offtopic

nikolaytoshev

Няма да могат да ядът храната за големите рибки, затова им вземи за новоизлюпени. :-)