• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 10:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

LuDiQa

Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

nasko093@gmail.com

Дали да я отделя в родилка от сега. Страх ме е да не се стресира прекалено много.

LuDiQa

Ееееее все ед но да седиш десет дена в стая метър на метър.  :karamse: Когато корема и стане почти квъдратен я отделяш !!!  *THUMBS UP*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Morphined

Имам въпрос.
Имам воална (т.е. високоплавна) хелерка,която НЕ  ражда в продължение на 60 дена. Нормално ли е това ? Според мен - НЕ !
Т.е. мисля,че има 2 варианта. Да не е оплождана от много време (мъжкарят обаче много често се върти покрай нея) или да е прекалено стара. Някой сеща ли се за 3-ти вариант ?

kdravia

Цитат на: Morphined - 10.03.2010 18:23
Имам въпрос.
Имам воална (т.е. високоплавна) хелерка

Последно воална или високоплавен ли е този хелер,защото това са две различни риби?И ако все пак е воална,сигурен ли си,че е женска?
Докато има шарани,ще има и рибари!

Morphined

Високоплавна е,сори. 100% сигурен съм,че е женска,но е червено-черна,не мога да видя има ли нещо в нея :)
Подула се е яко,направо е станала правоъгълна,но не ражда от близо два месеца. Нормално ли е ?

kdravia

Докато има шарани,ще има и рибари!

San Giovanni

Подула се е яко,направо е станала правоъгълна,но не ражда от близо два месеца. Нормално ли е ?
  Може! Плодът може да е мъртъв и така дълго време не го ражда ,но все пак трябва да се освободи от него и ще го изкара, а и трябва да си сигурен че не е раждала през тези 60дни.. *dontknow*
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

vasso

Ако плодът е мъртъв би трябвало и майката да умре много скоро след неговата смърт.

Morphined

Цитат на: vasso - 11.03.2010 01:03
Ако плодът е мъртъв би трябвало и майката да умре много скоро след неговата смърт.

Прав е !
И съм сигурен,че не е раждала от 60 дни. Не е толкова стара,че да е спряла да ражда,рибата е на около година и половина,следователно трябва да роди,ама нейсе... не ражда... :(

San Giovanni

Аз имах една хелерка която близо два месеца и повече се беше издула много и все не раждаше, и  към третия месец роди всичките мъртви *dontknow*
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

Morphined

На мен се е случвало с молинеза. После разбрах,че мъжкаря ми е обърнал резбата (за който не вярва може а ловим бас и да му пратя клип как подминава женските и ухажва другите ми мъжкари,които купих след него.Рибата в момента е отделена за да не пречи на мъжкарите с обратните си наклонности да ухажват женските)
Затова вкарах друг мъжкар-хелер,дано това помогне.

iliqn19

и аз има един вапрос към вас приятели
кажете ви дали тая гупа е бременна!!
мерси предварително *thanks @}->--

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

iliqn19

бременна ли е!?И кога ще роди? 
: 17.03.2010г 10:10ч
бихте ли ми казали и дали тези херери са бременни