• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 23:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Nikiengi

Цитат на: vankata1205 - 15.01.2013 00:42
Защо ?

Ама колега, почети малко! Има толкова писано по темите, ще разбереш сам! ;-)

Caxapa

Цитат на: vankata1205 - 15.01.2013 00:42
Защо ?

Когато  ми отговориш защо няма негри на северния полюс и ескимоси  на екватора ,ще ти отговоря и на въпроса защо не могат да живеят заедно златни със гупита.

martineli

Здравейте приятели, някой може ли да ми каже дали хелерката е бременна и след колко време да я отделя, ако наистина е бременна. Дайте ми съвети, защото съм начинаещ и имам нужда от помоща Ви

Caxapa

Цитат на: martineli - 21.01.2013 04:17
Здравейте приятели, някой може ли да ми каже дали хелерката е бременна и след колко време да я отделя, ако наистина е бременна. Дайте ми съвети, защото съм начинаещ и имам нужда от помоща Ви
Въпроса ти го преместих в правилния раздел. А то трябва да преместиш рибката в родилката вече. До няколко дена  може да роди.

martineli

Мерси Сахара за информацията, днес ще я преместя в родилното :)
: 21.01.2013г 12:12ч
Eто снимка и от родилното отделение, чакаме да се появят бебета хелери, сложих помпа с филтър и нагревател, горе долу е, като в 4 **** хетел :) дано да се чуства добре хелерката  *YAHOO*
: 21.01.2013г 19:07ч

Harry1976

Отлично си се справил! Дамата е много красива, истинска принцеса!  O:-) Предричам ти едни 25-35 бебешока!  *DRINK*
От втората снимка не се вижда много добре, но предполагам, че ще ги имаш до 144 часа.  *THUMBS UP*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

martineli

Дано да сте прав Harry1976, силно се надявам на потомство от този хелер, много го харесвам, защото е воален и е много красив :) , да разбирам, че до 3-4 дни може би ще има малки, така ли? :P

martineli

Кеф ми е и затова искам, възможно най - скоро да си имам мъничета :D :popcorn:

grigor nakov

Ако се родът малките тази помпа ще ги засмуче,по добре сложи помпа със камъче за въздух ;-)

веси

Георги

Хелерите раждат на всеки 4-6 седмици с период на бременност 3-4 седмици при наличие на работещ мъжки.
Да, бременна е. Кога точно ще роди - балиго!

Когато съвсем наближи започва да се крие, ако има къде.

martineli

Ще чакаш и ти, като мен. Моята е втори ден в инкубатора, отчаяна ми изглежда и не яде, явно е стресирана от малкото пространство, но колкото по - бързо роди, толкова по - добре за нея, после ще си я върна в царството, в големия аквариум  *DRINK*

Caxapa

До martineli ! Спри да бъркаш в аквариума с бремената рибка! Всве едно да влезеш в банята или тоалетната и някой да те  гледа  с ей такива очи  =-O *CRAZY*. Няма да ти е комфорто предполагам. Остави рибката да се успокои и да и дойде термина за раждане нормално. Толкова за няколко дена няма да й стане нищо ако не яде.  Контрола дали е родила може да го  правиш от растояние и спести минаването покрай аквариумчето също, че всяко едно движение около него и стресира допълнително рибата и започва да се мята из тясната родилка. От това може да роди преждевремено  като новородените ще са с висок % мъртви, преждевремено родени и недоразвити.