• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 23:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

kaliht7

Добра аерация-но не силно течение че ше им се разгони фамилията и по често хранене НО ВНИМАВАЙ ПО ДОБРЕ ДА НЕ ПРЕХРАНВАШ.храни с храната на големите но като я стриваш ситно за да могат да я погълнат или по добре си купи специална храна за бебета примерно сера микрон.аз ползвам сера випан бейби и си е хубава :) друго нещо не се сещам колегите да ме допълнят или поправят че да не го объркам нещо

Adicolor

Няма как да сложа помпичката вътре, но взимам вода от малкия аквариум сипвам я в големия и после взимам от големия и сипвам в малкия иначе днес купих храна за бебета и така :)

Sgushonka

Извинявам се, че публикувам пак такава тема, ама не съм сигурна конкретно за моята рибка дали е така. Та молинезията ми  е извънредно дебела и не знам дали е бременна или е дебела :) Нямам представа кога стават полово зрели рибките изглежда ми още малка за такива работи, но пък знам ли огромен й е корема :) Извинявам се още веднъж за дежавю-то  *dontknow*
Да бъдеш или да не бъдеш е вече решен въпрос! Какъв да бъдеш, това е истинският въпрос!

Caxapa

Даже е много бремена. Скоро, ще има малки.

Sgushonka

Супер  :-D А как по точно да различавам пола на молинезиите, че от магазина ми казаха, че мъжките молинезии са с по големи опашки заострени в двата края, а женските с малки заоблени опашки?
Да бъдеш или да не бъдеш е вече решен въпрос! Какъв да бъдеш, това е истинският въпрос!

Caxapa

nikolaytoshev

Колега, разгледай тук

Sgushonka

Благодаря за отговорите оказа се, че черната ми молинезия, която до днес мислех за женска е мъжка и аз до сега се чудех защо все беше навряна под тази, на снимката, а то каква била работата... Леле как лъжат продавачите, какво им пречи да ми кажат по какво точно се различават половете на рибките ами ми пълнят главата с глупости, че и аз да предавам лъжата нататък....  :ranting:

nikolaytoshev

Радвам се, че съм помогнал. Използвай търсачката на форума. Там сме ,,дъвкали'' почти всичко, а за което не намериш отговор, питай по-добре във форума, а не продавачите, защото те просто гледат в повечето случаи да си продадат стоката.
Успех в отглеждането на мъничетата.

Sgushonka

Ами честно казано магазинчето, в което ми казаха лъжата за молинезиите бях изключително доволна от тях, до сега винаги всичко са ми обяснявали много добре и наистина мислех, че са много добри, НО явно и там са ме претупали набързо... Както и да е вече наистина по добре тук да търся всякаква информация :)

verry99

Myxa TepopucT

Да. Тази плата нещо ми се вижда страна(че тялото и е късо) или това е от снимката.

Caxapa

Така изглежда заради прозрачния край на плавника а е и Мики Маус все пак. Бремена е, но ми се струва е рано още.

verry99

ами майка ми я отдели, защото ве4е молинезията, гупата и едната хелерка родиха в общия и ся спасихме само 5 рибета
не иска да изпуснем и тая и я отдели заедно с другата хелерка.
колко трябва да е температурата в аквариума ?