• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 23:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

andreti10

Heartwork

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Борко

Цитат на: Heartwork - 10.10.2012 20:47
Да и 2те рибки са бременни отделете ги  *privet*

След колко време ще роди моята?  Като я отделя каккво температура на водата трябва да поддържам? :whistle:

Heartwork

До 1 седмица предполагам да роди. 26-28 градуса.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

vili_98

здравейте ,какво ще кажете за моята рибка

Nikiengi

Борко

Цитат на: Борко - 10.10.2012 20:20
Тази Молинезия бременна ли е? http://skafandar.snimka.bg/animals/ribi.703553.28696989

Днеска роди около 10 рибки. Повечето умряха, но останаха няколко. 2 са бели, а другите черни. Това нормално ли е? *HELP*

Nikiengi

vili_98

здравейте,имам бременна гупа,мисля 4е и трябват няколко дни още ,но от известно време е по4ти неподвижна крие се из водораслите ии така,сутрин когато светна лампата 4ерното и петно го няма никакво,и след няколко 4аса запо4ва да си ли4и,някой знае ли на какво се дължи това :) :)

ivo_p

Здравейте. Имам гупи и искам да ги пробвам да родят малки. Направих следното: смених около 1/3 от водата. изчаках 1 ден да се избистри хубаво и да се успокоят рибките и тази която беше с най-голям корем я сложиш в родилката. Температурата на водата е 26 градуса. Но вече 2 ри ден няма никакви рибки. Ще кача снимки да кажете дали им е още рано или къде бъркам.

stanislav89

ivo_p

Цитат на: stanislav89 - 13.11.2012 23:27
Ще роди скоро, изчакаи няколко дни.
Вече 2 дена минаха. Колко още дни да изчакам.

И друго забелязвам че рибката плува из родилката много странно. Като пощуряла е. Не спира да плува ту в едната посока после в другата. все едно е уплашена

kaliht7

Точно така - стрес. Просто остави рибката на мира така само може да се стигне до преждевременно раждане...Остави я природата ще си свърши всичко  *DRINK* .Мисля че от личен опит мога да кажа че най-лесно за теб и за рибката ти е да я отделиш когато видиш че аналния отвор се подава навънка,някак си като връх напиши в гоогле живородка и виж втората снимка -идеален пример(имал съм случай рибка да ражда дори и с не голям корем и сичко си е наред) аз винаги така процедирам и от доста време не съм даржал рибка повече от ден и нещо в родилката ... така си мисля че рибката не е чак толко стресирана примерно колко  да стои една седмица в родилка и по лесно ще роди  :-) Успеь  *privet* дано съм ти бил полезен

Adicolor

Не знам дали тука е мястото, но вчера като отидох да храня рибките за лягане, видях, че на повърхността има 2 бебета, а след час бяха около 15, хванах ги с мрежичката, отделих ги в отделен аквариум и така. Та въпроса ми е трябва ли да полагам някакви специални грижи ?