• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 17:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Andreev168

Да знам че не са за тука въпросите и за което съжалявам !!!
аквариума е 40 литра и съм с 1 помпа такава с вътрешен филтър, в нея има и активен въглен ! пуснал съм я да спуска водата по от високо да прави повече балончета за въздух !! да си купя ли една такава помпа коят е само за въздух (тези кадет са само губа)???

nick666

Против на това което ми казахте днес черната ми гупа роди доста малки и всички оживяха и са в много добро състояние явно сте се объркали при определянето след колко време да я отделя в родилката... добре че си бях в къщи и я видях като почна да ражда и я преместих  *YAHOO*

Асен Евгениев

Цитат на: nick666 - 24.02.2012 16:05
явно сте се объркали при определянето след колко време да я отделя в родилката
Никой не се е объркал, всичко е предположения. Няма кой да ти каже точната дата, освен ако
не използва ехограф. *CRAZY* На гупите коремите стават буквално квадратни преди де родят,
но се случва и с кореми като на твоята. На мен гупа ми е раждала и с по-плосък корем от тази.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

nick666

Цитат на: akapulko - 24.02.2012 16:50
Никой не се е объркал, всичко е предположения. Няма кой да ти каже точната дата, освен ако
не използва ехограф. *CRAZY* На гупите коремите стават буквално квадратни преди де родят,
но се случва и с кореми като на твоята. На мен гупа ми е раждала и с по-плосък корем от тази.
аха мерси а да те питам защо едната ми гупа пусна някакви прозра4ни топчета в аквариума това дали е хайвер и е направила преждевременно раждане ?

Nikiengi

Цитат на: nick666 - 24.02.2012 16:55
аха мерси а да те питам защо едната ми гупа пусна някакви прозра4ни топчета в аквариума това дали е хайвер и е направила преждевременно раждане ?

Преждевременно раждане може да се каже, това са недоразвити малки! Най-вероятно под влиянието на стрес.  :-)

spagetkata

3дравейте!Искам да попитам дали тази плата е бременна? И ако е колко време горе-долу остава докато роди?

EKLIPSIS

Възможно е да е бременна,но на мен ми се струва по скоро преяла,дръж я няколко дни в този съд и виж спада ли и корема ,ако и спада значи е била преяла,платите както и някой други живородки като преядат коремите им се подуват леко.

fiki

здравеите приятели наскоро си купих една гупа и незнам дали е бременна ето ви и снимка седи само във горния десен ъгъл незнам дали е бременна ако може да ми отговорите благодаря ви предварително

: 11.03.2012г 00:12ч
здравеите приятели на скоро си купиь една гупа и незнам дали е бременна или е болна ето ви и снимка ако оже да ми помогнете стои само ж горния десен ъгъл

Асен Евгениев

Цитат на: fiki - 11.03.2012 03:04
здравеите приятели наскоро си купих една гупа и незнам дали е бременна ето ви и снимка седи само във горния десен ъгъл незнам дали е бременна ако може да ми отговорите благодаря ви предварително

: 11.03.2012г 00:12ч
здравеите приятели на скоро си купиь една гупа и незнам дали е бременна или е болна ето ви и снимка ако оже да ми помогнете стои само ж горния десен ъгъл
Когато я видим, ще ти подшушнем.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

malintomov

здравейте, днес отделих едната ми гупа в родилка ето ви две снимки и кажете дали е готова да ражда или сам избързал?

grigor nakov

за бремена си е бремена но още малко и трябва върни си я обратно в аквариума,след минимум 2 седмици може да я отделиш ;-)

malintomov

благодаря за бързия отговор, а несъм питал дали е болна тя си е много добре, а за преместването утре ще си я върна в аквариума и след седмица и половина пак ще пробвам  :-)

malintomov

здравейте, гупата ми започна да ражда в големия аквариум неможах да вида колко е родила успях със кепчето да спася 1 бебе и го сложих във малкото аквариумче със родилката, отделих там и майката та дали ще продължи да ражда или нещо може да се стресира?

Iliqnnenov

кажете моля ви бременна ли е гупата и кога горе долу мога да я отделя... имам я от 22 дни .. и като цяло има петно и то немалко ..
благодаря предварително :)

Nikiengi