• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

05.08.2025 15:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

gorbi

тази молинезия е така вече  две седмици и не ражда

Dinko

Един въпрос и от мен.
Днес си взех две женски гупи готови да раждат.Когато ги пуснах в общия аквариум(там имам 20 рибки от които 3 мъжки гупи 120л.)едната от мъжките постоянно ги хапе по дупетата.Сега съм ги отделил двете в една родилка където нямам нито нагревател нито филтър в стаята е 21градуса плюс-минус 2градуса.Искам до попитам мога ли да ги задържа в родилката така докато родят,а след това,тях да върна в общия аквариум,а малките да пусна в скаридарник с около 50-60 скаридки около-1см и по-големи. 35л?

Георги

Какъв е проблемът, че ги хапе? На студа без нагревател ще имат проблем. Направи си родилка от ситна мрежа и я сложи в общия.

Асен Евгениев

Цитат на: Dinko - 30.11.2011 19:27
нямам нито нагревател нито филтър
Пускай ги в скаридарника.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tomata

Здрравейте от 2 седмици я гледам издула е корема дали е бременна или системно си преяжда един път в седмицата почиват рибките  *DRINK*
: 03.12.2011г 23:11ч
Оп днес установих че едната гупа ми я няма възможно ли е да се е нахранила с нея защото не я намирам :D иначе на гупата и беше оръфана опашката  *DRINK*

tomata

Айде де някой няма ли да каже нещо  *ban

Kirilorius

Колега, ако искаш да разбереш дали е бременна или не, не храни рибите 2 дни - нищо няма да им стане. Ако спадне корема, значи не е, а просто преяжда. Имаш ли мъжки в аквариума? Аз си мисля, че не молинезията е изяла гупата  *CRAZY*. Какви други риби имаш? Огледай хубаво пак дали няма да намериш гупата заглавена някъде и гниеща. А по принцип гупи, молинезии, хелери си раждат през 25-26 дни. Досега аз никога не съм имал проблеми при съжителство на молинезии с гупи. Докато виж хелерите са големи гадове и може да направят беля. А на въпроса ти дали е бременна според мен да.
Силата на вълните е в тяхното постоянство!!!

Dinko

Благодаря ти  akapulko.
Тази сутрин едната гупа роди и малките са в скаридарника.
Искам да питам мога ли да ги отгледам до около 2см. в скаридарника?
Дали ще има големи загуби на скариди?
Дадох им специална храна за малки но те не и обръщат никакво внимание.Трябва ли да ги захраня с нещо по специално или те ще намерят какво да ядат?Иначе скаридите(red cherry) ги храня с таблетки за дънни рибки 2-3пъти в седмицата(ако въобще има значение).

Асен Евгениев

Добре е да ги захраниш с артемия, но и храната за бебета ще ти свърши работа. Като минат 1,5 см.
ги местиш.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tomata

Цитат на: Kirilorius - 07.12.2011 02:21
Колега, ако искаш да разбереш дали е бременна или не, не храни рибите 2 дни - нищо няма да им стане. Ако спадне корема, значи не е, а просто преяжда. Имаш ли мъжки в аквариума? Аз си мисля, че не молинезията е изяла гупата  *CRAZY*. Какви други риби имаш? Огледай хубаво пак дали няма да намериш гупата заглавена някъде и гниеща. А по принцип гупи, молинезии, хелери си раждат през 25-26 дни. Досега аз никога не съм имал проблеми при съжителство на молинезии с гупи. Докато виж хелерите са големи гадове и може да направят беля. А на въпроса ти дали е бременна според мен да.
Знчи огледал съм навсякъде в аквариума и я няма . Имам 2 трихогастера 1 бета 2 хелера 1 сом 4 неонки 1 розово данио и мъжката гупа  *CRAZY*  *DRINK*

Kirilorius

За мен виновника за изчезването на гупата са или хелерите или бетата  *MODERATOR*

VDO

Незнам ампулариите хищници ли са,ама може и да са те. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

iv4o2233

Цитат на: VDO - 07.12.2011 23:58

Ампуларията не би наранила жизнена рибка. След смъртта ампулариите ги изяждат, ако имаш много ампуларии значи са я изяли след като е умряла. А за молинезията мисля, че е бременна. Но изчакай и други да отговорят.  :-)

Kirilorius

Цитат на: VDO - 07.12.2011 23:58
Хахахахаха ти изби рибата колега  :-D :-D :-D. Ампуларията не е 1000%

VDO

Kirilorius,1000% си видял емотикона след изречението ми.А сега виж тази тема : http://aquariumbg.com/forum/akvariumni-bezgrabnachni/betata-mi-goni-ohlyuvite/msg347802/#msg347802
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958