• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 04:45

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Женски хелери

Започната от stefsto, 28.10.2008 16:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stefsto

В продължение на няколко дни ми умряха всичките хелерки - 6 на брой. Останаха 10 мъжкаря да се боричкат в аквариума. Направо съм озадачен - няма никаква видима причина. Бяха едри - от 3 до 5-6 см. Възможно е да е от някакво претопляне - пуснах нагревателя и температурата се повиши, но не е ненормално висока. Някой има ли идея каква е причината? И евентуално да разменим мъжки за женски?

FHM

И на мен ми се случи такова нещо и до вчера бяха останли само 2 мъжки хелера но днес беше само един другя беше станал на закуска за птерогоплихта явно е имало доста яка битка през ноща

миа

Има ли аератор,колко литра е аквариума?6 хелерки наведнъж умрели-трябва да се разследва!

stefsto

Има аератор, аквата е 70 литра, много водорасли, нагревател.Редовно почиствам и сменям вода. Не за първи път ми се случва и преди година-две имаше подобна история, но сега за втори път. За съжаление не си спомням добре обстоятелствата първия път та да направя изводи. Всъщност не умряха наведнъж, но в период от няколко дни. Единственото нещо, което мога да свържа е, че понякога забравям нагревателя перманентно включен и на пипане водата е доста топла, например над 25 градуса. Нямам термометър, но пък мъжкарите - нищо им няма, имам два трихогастера - нищо (интересното е, че и те са мъжки).

zambo

Цитат на: stefsto - 29.10.2008 19:34
Редовно почиствам и сменям вода.
Колко редовно и колко вода сменяш ?

Единственото нещо, което мога да свържа е, че понякога забравям нагревателя перманентно включен и на пипане водата е доста топла, например над 25 градуса.

При висока температура рязко пада съдържанието на кислород във водата .
Но това не е причината да ти измре рибата за ден -два . Мисля , че по някаква причина рязко ти се променят показателите на водата и в това е проблема .Баланса се нарушава и рибите дават фира .
Ако не те мързи ,  има една форма в раздел болести за попълване . От нея може да се придобие някаква по-подробна представа за аквариума .
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,5455.0.html
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

миа

много водорасли
Появата на водорасли подсказва че нещо не е наред или става въпрос за водни растения.

stefsto

Грешка - става вьпрос за водни растения.