• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.08.2025 14:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Искам да си купувам Бета какво трябва да имам в предвид ?

Започната от go6kod, 25.07.2010 22:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bells

valnata

За толкова малко аквариумче няма смисъл от вътрешен филтър.. Да не говорим, че е пълно с китайски боклуци, които не вършат никаква работа. Слагат вътре три топчета активен въглен(колко е активен *dontknow*) и една толкова едра гъба, че боклуците минават през нея.. :-D Вземи си помпичка и гъба.

go6kod

ОК.
: 26.07.2010г 21:09ч
А ще ми предложите ли да питам за някаква марка аератор със гъба и камъче ?

valnata

Аз ползвам Sera air 110 plus. Ползвам го за аквариум 30 литра и съм доволен. Е, имах малък проблем, но го отстраниха за един ден и сега работи без проблеми. По-скъпи са от китайските, но няма бръмчене. :-D  Мисля, че целия комплект ми излезе 25- лева. Има и гаранция за разлика от китайския боклук.

go6kod

Ще си взема такъв дето ми предложи pl86 китайски е но поне 1 година издържа!
: 27.07.2010г 09:09ч
А пък и на мен бръмченето не ми е дразнещо.
: 27.07.2010г 09:09ч
Как мога да определя пола на бетите ?

pl86

Не е кой знае какво брамченето, слагаш на меко помпата и няма ядове, повече ми се чува компютъра, отколкото помпата :)

Търсене "пол бета" -> Тема: Как се определя пол на бета!
Цитат на: Деян - 16.05.2010 02:24
По дългите плавници - мъжка или по бялата точка на дупето - женска.

На теб ти трябва мъжка (по красиви са), не взимай мъжка и женска, колкото и да е голям аквариума, защото мъжкия ще я убие (на мен не ми се вярваше ама видях колко са луди, само да бръкна с пръст идва и ми се перчи, на огледало ако се види ...  направо се побърква  ]:-> , има писано много по темата ... прочети ;) )
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

go6kod

Може ли снимка на твоята рибка ?
: 27.07.2010г 17:05ч
Колко контакта трябва да има наблизо ?

petarvalchev

vasso

Аз пък ще те посъветвам да вземеш от най-малките вътрешни филтри. По-добра работа вършат от тези гъби, които при всяко вадене пускат всичко, което са събрали обратно в аквариума. Така няма да ти трябва и аератор, който шуми, камъчета и прочие. Като сложим всичко на везната и цената излиза същата за вътрешен филтър, който стои много по-красиво освен всичко друго. Поне 3 контакта е добре да има. :-)

go6kod

2 контакта има свободни.Добре ще си взема филтър но до 15лв макс щото не ми се дават много пари.... :-( :-(
: 27.07.2010г 18:06ч
замислям се дали да не взема и едно сомче .
: 27.07.2010г 20:08ч
Какво ще кажете ?

Icagata