• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.08.2025 12:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Странно движеща се плата

Започната от dima, 05.12.2010 02:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dima

Бялата плата плува така странно след като роди преди два месеца. Това й е единственото раждане след като я купих, а и мъжкия въобще не я поглежда. Та тогава корема й хлътна и постепенно сякаш се изкриви гръбнака. И си мята главата встрани много странно...не й личи да е болна, хапва със завиден апетит, от време на време лежи на дъното и се крие в растенията. Имам чувството, че е остаряла.
Аквариума е към 60 л., имам живородки и сомчета, всичко друго е наред. Темп. е 22 / + - 1 градус /
Дали е болна или да не я мисля?
клип от днес и снимка от преди раждането Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

reaskol

Трябваше след като роди да и дадеш жива храна да заякне, щото като гледам изгорял и жетона вече xD

Асен Евгениев

Ще отпътува към вечните ловни полета.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

MeTogu

На тази температура може да се спомине от хрема и настинка.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

macipis

Пробвай да храниш със замразена артемия или жива храна. Аз така направих, когато бях забелязала, че едното неонче се държи подобно на твоята плата. Сега е по-жизнено и не се крие, също не стои вече на дъното, както преди няколко дни. Сменяй и водата 1/3 два пъти в седмицата. Начинаеща съм в акваристиката, но доста неща изчетох тук и в интернет и смятам, че това е вид решение да спасиш рибката си.

dima

Благодаря за съветите, ще се опитам да й помогна. Сутринта хапна тубифекс, в Ямбол от живата храна това намирам само.

reaskol

Цитат на: macipis - 05.12.2010 02:47
Пробвай да храниш със замразена артемия или жива храна. Аз така направих, когато бях забелязала, че едното неонче се държи подобно на твоята плата. Сега е по-жизнено и не се крие, също не стои вече на дъното, както преди няколко дни. Сменяй и водата 1/3 два пъти в седмицата. Начинаеща съм в акваристиката, но доста неща изчетох тук и в интернет и смятам, че това е вид решение да спасиш рибката си.
*THUMBS UP*