• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 15:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

хелерката ми стои на дъното

Започната от avrora, 19.10.2010 21:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

avrora

помощ от вчера стои зад камъка, а когато "мъжа" и се приближи се скриива зад амфората.Какво и става?
: 19.10.2010г 18:06ч

Morphined

АКо не се клатушка,докато плува,ако няма бели петна по нея и нищо друго необичайно имаш само 2 варианта общо взето :

1-Ще ражда (ако не го е направила вече)
2-(по-вероятното) тъй като имаш само 2 хелера М и Ж в аквариум където мъжкия винаги настига женската и я "хваща" я е изморил до изтощение и тя се крие от него. Подгонва ли мъжкия,когато доближи до мястото където се крие ? По принцип не може да държиш само 1 женска с 1 мъжки хелер,това може да я убие,т.е. мъжкия да я изтощи до смърт. Точно това и става според мен. Вкарай друга женска и тая до ден-два ще се покаже и тя.
Не се притеснявай,това че една риба седи на дъното рядко означава,че ще умира. (за живородките говоря уточнявам) дори при мен не се е случвало (а съм имал доста такива случаи като твоя)
Имах молинезия която живя в една пещера 1 седмица по причината от точка втора :) И когато мъжкия доближеше пещерата,тя се стрелваше,клъвваше го и се прибираше обратно.

avrora

Morphined

Вземи си втора хелерка,а нощем гледай през това време да им е тъмно поне по 8 часа,поне да се наспива,защото щом е стигнала дотам да се крие,значи мъжкият ти вече й е изцедил силите.

avrora

Вече не се хлаши от мъжкия но винаги стои подпряла корем на камък

Giorgio_Armano

вижда ми се доста подутичка,
приличà ми на воднянка,не съм спец по наименованията по болестите  но ммисля че е това
за съжаление не се лекува
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Morphined

*NO* Лошо изглежда,все едно е деформиран. Дори и бременните в най-напреднал стадий не изглеждат така.

avrora

умря снощи. Беше се скрила под една мида. *SORRY* :-( :-!

Nikola 1

Някои от мненията са напарво безмислени *MODERATOR* *MODERATOR* *MODERATOR*

freza

здравейте!!!
рибката е прехранена остро издут корем не на ширина а във дълбочина вижте я просто си личи че си е хапнала доста- рибката започва да стой на дъното  и до 4-8 часа получава задушаване органите не могат да функционират правилно-представете си да изядете 15 порций храна но човешкия организъм е устроен по друг начин при рибките органите са по малки и спират да функционират правилно нещо като инсулт нали ме разбрахте не ме бива в тези обяснения малко но нищо
ЗАНИМАВАМ СЕ С ЖИВОРОДНИ РИБИ 20 години
имам награди от 2 изложби ,мисля ,че ще бъда полезен на форума-за контакти пишете на
e-mail-freza@abv.bg- 0887581153