• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 01:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

хелери

Започната от novobraneca, 23.05.2007 16:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

novobraneca

23.05.2007 16:33 Last Edit: 23.05.2007 19:19 by Stas
искам да попитам кога при хелерите се появява меча при мъжките,и като забременеят женските след колко време раждат и кога се отделят в по малък аквариум за да родят там

Преместена от "Други проблеми, препоръки"

Aquarius

Мечовете се появяват, когато съзреят полово.

Ако не можеш да я познаеш кога ще ражда я остави при мъжкия и първият път ако спасиш нещо добре, ако не, няма проблем. Запомняш или си записваш датата на раждането и след това като минат 20-22 дена си купуваш една пластмасова родилка за 3-4лв от най-близкия зоомагазин и на 20-22ят ден отделяш женската в родилката. След около 5-7 дни тя ще роди. Това, че ще стои отделена не и пречи и по този начин дори да изпуснеш момента на раждането малките ще оцелеят. Сега един друг съвет. Ако си се посветила на хелерите купи още 1-2 двойки, защото не се знае така, като са една женска и един мъжки, дали мъжкият ще е достатъчно зрял и плодовит. Просто запомняш или записваш датата, на която ражда всяка женска и повтаряш процедурата за всяка от тях след всяко раждане. В една родилка може да сложиш и 2-3 женски не е задължително за всяка да купуваш родилка.

Успех!

Peter_a

Браво добре го обясни ама аз нямам родилка и пак вада малки.
С времето слабия става силен, а силният свободен!

botan

Човече кой го интересува, и аз вадя без родилка и то в аквариум със златни,калихти,трихогастери и на всичкото отгоре родителите им.

omanna

4 или 5 дни не са ли много време аз слагам риба и след 5 4аса немога да видя даното от млаки

spetsa

Цитат на: omanna - 05.07.2007 23:55
4 или 5 дни не са ли много време аз слагам риба и след 5 4аса немога да видя даното от млаки
Е това е приказка.Ето начин как да спестиш 3-4лв от родилката можеш да си напраиш колкото искаш родилки и е пак толкова ефективно.Това поне е моят вариант:
http://images18.snimka.bg/003365056-big.jpg

stilista

Времето за раждане зависи от условията и най-вече температурата на водата(колкото е по студена толкова повече чакаш).Моите раждаха между 26 до 38 дена.Колкото за мъжкарите - не ги мисли  :-D вземи си поне 4-5 рибки и дори да няма мъжки хелерите имат способността да си сменят пола от женски на мъжки.Шиповете им се показват след 3-4 месец.Но дори да виждаш че има мъжкари пак е възможно някоя женска да се пробрази ако младежите не си вършат семейните задължения  :-P
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

the_sport_boy

Здр искам да Ви попитам нещо... Някой може ли да ми каже, защо мъжкия хелер само тормози женската. Купих още една женска и нея не я тормози, само старата.. Ако някой може да помогне да каже какво да права..

Boromir

Сигурен ли си , че женската не е млад мъжкар на които още не му личи шипа?
Shrimp Breeding Lover

Ce-Co

Здр може ли някой да ми каже какжо ми е нужно да гледма хелери във 20 литров аквариом имам нагревател тармометар и какво друго каква помпичка за въздух да си зема ако може марката и цената или линк нещо да вида.

Bolta

Цитат на: Ce-Co - 22.12.2012 02:49
Здр може ли някой да ми каже какжо ми е нужно да гледма хелери във 20 литров аквариом имам нагревател тармометар и какво друго каква помпичка за въздух да си зема ако може марката и цената или линк нещо да вида.
В 20 литра не е редно да се гледат Хелери! :karamse:
Пробвай с по-дребни живородки, например Гупи. От техническа гледна точка ти трябват: нагревател, термометър, осветление (ако нямаш растения не е задължително, но все пак препоръчително) и вътрешен филтър съобразен с обема на аквариума или аерираща външна помпичка.
ПП: Иии... пишете малко по-грамотно бе хора! Нали сме Българи, трябва да умеем да пишем на Български! *bg*