• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

17.07.2025 07:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хелери

Започната от -_- Milenkov -_-, 08.10.2011 19:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

-_- Milenkov -_-

Така си е.И аз съм на това мнение. Още от първото или второто раждане ще се пренасели и затова мисля след време да сменя рибките. Ще ме посъвтвате ли какви други живородки да си взема защото съм убеден, че ако продължавам с гупите, ще трябва да помисля за по-голям аквариум..!  =-O  :-|
В живота ще има хора , които ще ти казват 'Не можеш' , а ти трябва само да се обърнеш и да им кажеш 'Само гледай' !

Асен Евгениев

Цитат на: -_- Milenkov -_- - 08.10.2011 23:11
какви други живородки да си взема 
Нека не са живородки. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

iv4o2233

Вземи си скаларии не са живородни и са много хубави. Може анциструси, данио. Каквото се сетиш само гледай да не са живородки и да може да съжителстват заедно.  :-)

Caxapa

Цитат на: iv4o2233 - 08.10.2011 23:40
Вземи си скаларии не са живородни и са много хубави. Може анциструси, данио. Каквото се сетиш само гледай да не са живородки и да може да съжителстват заедно.  :-)
Ти хубаво съветваш новия колега но той надали има толкова голям аквариум за неговите рибки  камо ли да си вземе и скаларии.

iv4o2233

Цитат на: Caxapa - 09.10.2011 07:19
Ти хубаво съветваш новия колега но той надали има толкова голям аквариум за неговите рибки  камо ли да си вземе и скаларии.

Аз просто му предлагам какво да си вземе.  :-) Не знам какъв е размера на аквариума му, но той сам ще си прецени.  *THUMBS UP*

-_- Milenkov -_-

Здравейте пак,
Понеже имам около 20 малки рибоци (гупи) и ги държах в малкият аквариум 3 седмици, и ги пуснах в големият, но понеже отдолу камъните са по-големи и те се завират между тях. Мисля, че така ще има повече жертви  :-| и се чудя сега какво да правя..?  *dontknow*     *HELP* 
Заради тази многобройност на гупите, мисля да приключвам с тях вече...  :-D

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2Fdvnfqb.jpg&hash=9154787cf3c4edfd4d4bf564cf6d6865c2847a9b --> Моите са подобни.. (бели, кафяви и сини)  *banan*
В живота ще има хора , които ще ти казват 'Не можеш' , а ти трябва само да се обърнеш и да им кажеш 'Само гледай' !

iv4o2233

Цитат на: -_- Milenkov -_- - 09.10.2011 13:51
Здравейте пак,
Понеже имам около 20 малки рибоци (гупи) и ги държах в малкият аквариум 3 седмици, и ги пуснах в големият, но понеже отдолу камъните са по-големи и те се завират между тях. Мисля, че така ще има повече жертви  :-| и се чудя сега какво да правя..?  *dontknow*     *HELP* 
Заради тази многобройност на гупите, мисля да приключвам с тях вече...  :-D

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2Fdvnfqb.jpg&hash=9154787cf3c4edfd4d4bf564cf6d6865c2847a9b --> Моите са подобни.. (бели, кафяви и сини)  *banan*

И аз искам да ги махна, но незнам как, никой не взима гупи.  :-(

-_- Milenkov -_-

Ще трябва да попитам тук-там дали някой се интересува от гупи и ако не става, ще се принудя да ги подарявам, защото не мисля да ставам развъдник..!  :-D :-D :-D
И също така ще се поразровя в Google за тези рибки, които ми препоръчаха другите акваристи. *THUMBS UP*

Асен Евгениев

Цитат на: -_- Milenkov -_- - 09.10.2011 13:51
отдолу камъните са по-големи и те се завират между тях
Завират се от страх.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

-_- Milenkov -_-

Благодаря за инфото. *privet*  Значи да се надяваме, че като пораснат още малко ще си излизат.  :-)

Caxapa

Така ще се крият в едрия ти грунд щом нямат добри укрития от растения. Някои неща стават с четене на темите в които колегите са описали  много добре как да отглеждаме рибките си.

boyan_h

Здравейте и от още една новобранка:)  След близо 1 година мъка с 8 литров аквариум, от няколко дена съм със 100 литров. Предполагам, че хелерката ми е бременна, защото наедря видимо, а и мъжкият постоянно й е закован на дупето. Сега я отделих в родилка, но не знам дали не е рано, колко може да издържи вътре и т.н.

Ще съм ви благодарен, ако обясните като на индианец:)

iv4o2233

21.10.2011 10:26 #27 Last Edit: 21.10.2011 10:46 by iek

Предполагам, че ще роди след около седмица-две, но по-добре изчакай да ти отговорят и другите и ще разбереш.  :-)

boyan_h

благодаря.....сиреч да си я върна в компанията за около седмица

Rosko

Нищо няма да и стане 1 седмица ако седи ,но трябва да има въздух да влиза в родилката.И дай още 1,2 снимки да я видим с точност кога ще роди.