• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 02:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Гледане на Бети

Започната от Ribara90, 02.09.2009 19:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ribara90

Имам 5 литров акваруим и се чудя дали в него може да гледам семейство бети(мъжка и женска)
Висок е 17см,с широчина 26см и дължина от 11 см.(до довечера ще дам и снимки от него)

Аквариума ще бъде в стая с 2 големи прозореца (1,80х150) и един по-малък затова смятам да е без осветление(а и нямам възможност сега)Също така в тези 5 литра ще стигне ли въздоха за рибките защото мисля да няма и помпа...Малко сложно изглежда да....

Ако не стане с бетите предложете друг вид екзотични рибки(задължително пак семейство) който няма да имат проблеми в тези условия...Бях се насочил към принцески ама аз искам 2,а за токова водата е малко...

nbetta

става за една мъжка ако сложиш и женска или ще хвърлят хайвер или ще я убие ако няма къде да се крие  *privet*

niki_one

само аквариума да не е до прозорците че веднага ще зеляняса проблеми с въздуха няма да имаш с бетите имат лабиринтов орган и дишат атмосверен въздух схтом са чифт женската ще хвърли хайвер и след като хвърли ще трябва да я отделиш за да не я убие мъжкия а по нататък като се излюпят малките ще трябва да отделиш и мъжкия за да не станат закуска за него веднага ще им види сметката
:-)
фиши фишиии

Ribara90

02.09.2009 20:25 #3 Last Edit: 02.09.2009 20:29 by Ribara90
Няма да е близо до прозорците.Та,аз не искам да ги развъждам и нека ги изяждат (защо трябва да вадя женската когато е бременна  и хвърли хайвера след това??)...Просто искам да знам дали 2 бети ще могат да живеят нормално в този аквариум без да се бият,а да си плуват нормално и да си вършат квото имат за вършене,обаче без бой !!!

Дайте и някаква статия за отлгеждане на тези красавци....

niki_one

хахахах абе ей тва са бети те са си войни щом са 2 чифт ще хвурли хаивер и мъжкия пази гнездото става страшно агресивен и в тоя малак аквариум ще я убие със сигурност като минат няколко дни мовеш да я вурнеш пак или пак другия начин е да им разваляш гнездото нарочно секи път и тои само ше строи ново и ново :Д  мн интересна работа ще е иначе други проблеми с тях би трябвало няма да имаш :)
фиши фишиии

Ribara90

Не е работа така...А само една 1 с друга риба може ли???(или и нея ще е *dead)
Ако не само една мъжка и това е или само женска(има ли разлика изобщо)

И да питам на какви цени варират бетите по магазините без (значение градовете,въпреки че има)

nbetta

може да убие женската и преди да хвърлят хайвер цените са различни от 1лв до 10лв за кроунтал например  *dontknow*

Ribara90

2 принцеси или 2 дискуса изключено на ли ??

valnata

Дискуси в 5 литра. =-O И златните не стават за тези литри. Вземи си една мъжка бета и готово. :-)

Ribara90

Цитат на: valnata - 02.09.2009 23:07
Дискуси в 5 литра. =-O И златните не стават за тези литри. Вземи си една мъжка бета и готово. :-)

Така ще направя...Една щарена бета и това е(имат ли предпочитания за храна или дафня и тубифекс ще свършат работа)

Живко

Здравей Рибарю!
Най-добре е да си купиш специализирана храна за бети.

Още по-добре да погледнеш в ляво, на десктопа, има изскачащо меню с много полезни статии по въпросите с новите аквариуми и съжителството на рибите.
Убеден съм, че ще си спестиш много проблеми.
Никой не се е родил научен.

миа

Тубифекса всеки го обича :-D.А с дафнията човек може да си навлече само алергия-няма особено добра хранителна стойност за рибките(все пак това са микроскопични сушени рачета),не й налитат много,а и не е благоприятна за окраската.

niki_one

земи си 2 килирибки  ще трябва да сменяш водата щот им трябва чиста и ще трябва да го покриваш защото скачат но пак са малки не стават големи и става шоу с тях. ако ли не си земи малки колизи но са капризни малко иначе не и трябва помпа  рамирези също става ама и те искат чиста вода в този аквариум определено нямаш почти никакъв избор  *dontknow* успех аа може и някои сомче нзм
фиши фишиии

Ribara90

Еми една бета ще си взема и това е...Избора е ограничен...Много исках да са 2 рибките ама като нестава какво да се прави..Неонките пък обичат по повече да са( а аз 3-4 макс. може да сложа)

niki_one

забрави неонки не става те са стадни и искат много пространство за плуване нищо че са малки не става друго бета и сом нещо и тва е
фиши фишиии