• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 00:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Myxa TepopucT

Роско за пръв тъп чувам такъв случай че живородките не се ядът малките. Или не са гладни или има много укрития в аквариума ти. 

Rosko

Няма почти никакви укрития ,малките не се крият , а си плуват заедно и дори не ги гонят,може  би са свикнали или не знам.
Ето го аквариума :  http://imageshack.us/photo/my-images/41/dsc2681l.jpg/

desmit

Когато свикнат с присъствието на малки не ги закачат.По-късно ще кача снимки на мои аквариуми.

Rosko

И аз така си мисля ,и мисля ако станат много малките ще ги пусна в големия там има големи риби около 5/7 см.и те ще си хапнат  :-D

kGitsov

Възможно ли е да има хелер самоубиец? *CRAZY*
Сега сериозно.. снощи с приятелката намерихме изсъхнал труп на женски хелер от аквариума й, който е прескочил (друго обяснение няма) трапа хах

Капака беше леко отворен, за да се изпарява водата и отгоре има оставени към 5 пръста вода...
Що за скок е това? Забелязал съм и че мъжкия също скача отвреме на време и се чудя на какво се дължи това?
Водата им е чиста и няма жертви в аквата, че да се опитват да се спасят...  :-D
70x40x40 - 112л
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fa%2Fimg706%2F7310%2Favatar45421347888580.png&hash=917f9fa458ab2d042d71a5f58ee3f49ae2169780

Myxa TepopucT

Някои хелери скачат много. Брат ми имаше един такъв, но не го оставихме да умре:).

Caxapa

Ако има нещо нередно с водата0услвията  и аз ще се опитам да изкоча от там. Другата възможност е от стрес. Шум, гонене на рибите, една друга и прочие. По-вероятно е от лоши параметри на водата.

sibel21112

Здравейте! Искам да попитам дали тази хелерка е бременна и ако е  кога приблизително ще роди и къде да я преместя :-)

Myxa TepopucT

Според мен ще роди до няколко дена. Може да е отделиш в родилка(във всеки зоомагазин има) или взимаш едно шише от 0.500л и го дупчиш с нагрян нож който не използваш, хелерката не трябва да може да минава през дупките и накрая слагаш шишето в аквариума който е приготвен за малките рибки, пускаш женската в шишето и чакаш.

П.П. шишето трябва да е леко над повърхността, за да не може да излиза хелерката

Mirobg

Цитат на: Myxa TepopucT - 07.09.2012 18:01
Според мен ще роди до няколко дена. Може да е отделиш в родилка(във всеки зоомагазин има) или взимаш едно шише от 0.500л и го дупчиш с нагрян нож който не използваш, хелерката не трябва да може да минава през дупките и накрая слагаш шишето в аквариума който е приготвен за малките рибки, пускаш женската в шишето и чакаш.

П.П. шишето трябва да е леко над повърхността, за да не може да излиза хелерката

Ако го направиш по този начин,най-вероятно да роди "топчета".
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Myxa TepopucT

При мене винаги раждат здрави и красиви рибки. И това е ако няма в зоомагазините родилка.

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Myxa TepopucT

Добре щом така мислиш няма проблем. Не ми се спами и спори.

werewolf_girl

леко съм новичка във форума... ама реших че тази тема е подходяща за глупавото ми въпросче

Значи имам 4 трихогастера ...мнооого големи на по 1 годинка са. Бях решила само това да си гледам. Ама ми подариха 4 хелера и 15-тина гупички... Проблема е че трихогастерите ги малтретират... даже ми убиха 2 гупи и 1 хелер ...сега съм ги сложила в отделни аквариуми ама дали ако ги събера пак ще се получи същото и с какви други рибки трябва да комбинирам трихогастерите че да не се получава така :-[

Peza

Цитат на: werewolf_girl - 10.09.2012 20:44
дали ако ги събера пак ще се получи същото
Аз мога да отговоря само на тази част от въпроса: Да!
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!