• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nelko123

колега за6то се ма4и6 с артемия,живородните неса капризни :)

diso

Ако е до капризи - наистина не са. Имат няколко вида пакетирана храна, но доста хора с опит в отглеждането им казват, че с артемията израстват по-бързо. Смятам да го проверя  :-D Друг въпрос е, че никога досега не съм ги виждал да се стрелкат така и да лапат толкова лакомо, както вчера с артемията.

diso

Никой ли няма да ми отговори на въпросите?

Мисля, че са съществени :duvar:

Е, намерих доста отговори:
http://www.google.bg/search?q=%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Изглежда не съм търсил по правилния начин досега...

VenusVicious

Гупи, хелери, данио и анциструс могат да съжителстват заедно в 60 литра, нали?

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

ancitrusa

Искам да попитам,трябва ли да слагам сол в аквариума на гупите??Прочетох доста по руските форуми,там пишат че трябва да се слага сол.Вие как мислите??Понеже си купих 6 броя блу-неон от една изложба, *YAHOO* и не искам да ги уморя.

Caxapa

Ако са отглеждани без сол като добавка във водата не е необходимо колега. Аз имах подобни  проблеми с молинезии тук във Виена  и все ми измираха. Накрая се сдобих с такива на които  не е добавяна сол във водата и сга нямам проблем. Колега от Америка ако не се лъжа също член на нашия форум  е имал също проблеми и като попитал в магазина от който си закупил рибките също  потвърдили, че рибките били оглеждани във вода в която е добавяна сол. Лично не одобрявам това със солта макар преди 30 и повече години да беше горещо препоръчвано като лекарство за рибите.

Nikiengi

Цитат на: nelko123 - 16.03.2012 01:13
колега за6то се ма4и6 с артемия,живородните неса капризни :)

В голяма заблуда си, че не са капризни! Да, размножават се бързо и се захранват с всякакви храни, но какво се получава от тях и колко оцеляват накрая това е друг въпрос, както и да го погледнеш артемията е най-добрата храна за захранване на малките гупи и един от факторите да имаш здрави и красиви рибки!  :-)

ancitrusa

Цитат на: Caxapa - 29.04.2012 14:16
Ако са отглеждани без сол като добавка във водата не е необходимо колега. Аз имах подобни  проблеми с молинезии тук във Виена  и все ми измираха. Накрая се сдобих с такива на които  не е добавяна сол във водата и сга нямам проблем. Колега от Америка ако не се лъжа също член на нашия форум  е имал също проблеми и като попитал в магазина от който си закупил рибките също  потвърдили, че рибките били оглеждани във вода в която е добавяна сол. Лично не одобрявам това със солта макар преди 30 и повече години да беше горещо препоръчвано като лекарство за рибите.
В каква вода са отглеждани, виж това не се сетих да попитам.*UNKNOWN* Предполагам че може и да са слагали сол, в водата в която са ги отглеждали.Дано не ми се скапят растенията.

Harry1976

Аз слагам натриев хлорид между 1 и 3 грама на литър вода и нямам проблеми нито с рибките, нито с растенията.
Мисля, че беше калиева сол, или така наречения калиев хлорид, който може да се слага също. В крайна сметка зависи от това какви растения и какви рибки се отглеждат.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Myxa TepopucT

Ако има малки Гупи, Хелери и Барбуси може ли да се слага сол

VenusVicious

Зависи от къде си ги взел - прочети какво са писали колегите по-горе. Ако си ги купил от място, където са им слагали сол във водата, ще е добре ако и ти го правиш - така няма да се стресират. Може постепенно да намаляваш количеството и най-накрая да спреш съвсем да солиш. За барбусите - не знам. Някой по-компетентен от мен да каже.

ilk4000

Гупата ми ражда от 2-3 часа и за това време само се е показала една опашка от дупето 3-4мм. Нормано ли е да стават толкова бавно нещата, мога ли да помогна някакси?

Caxapa

Може да повишиш плавно температурата на водата в аквариума ако не е в максималната горна граница. И да оставиш животинката да ражда на спокойствие без да е притесняваш залепил лице до стъклото. Нужно им е спокойствие като на всяко живо същество.Ако повишаването на градусите не помогне до утре, смаяна на 20% с прясна(но предварително престояла и темперирана) с градусите  на водата в аквариума.

ilk4000

Оказа се че тва не е било опашка на рибка, ама го разбрах като стана дълго около 1,5 см., просто много приличаше на рибка или просто така съм си внушил от мерак. Иначе колко е максималната температура която трябва да поддържам, нужно ли е да спра аерацията, за да е спокойна?